Yunan Dışişleri Bakanı önce Suriye, sonra da İsrail yolunda

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Suriye, İsrail ve Batı Şeria’yı Kapsayan Diplomasi Turu Planlıyor

Ekathmerini’nin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Suriye, İsrail ve Batı Şeria’yı kapsayan bir diplomasi turu planladı.

Bakan, Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Asad Hasan el-Şeybani ile bir araya gelecek. Avrupa Birliği ve bazı büyük Avrupa ülkelerinin Suriye’nin yeni hükümetiyle temas kurmaya başlamasının ardından gerçekleşecek bu görüşme, Yunanistan’ın Suriye ile ilişkilerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gündemde Deniz Sınırları Var

Atina, bu ziyaret ile Suriye ve Türkiye arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi gibi Kıbrıs’ın çıkarlarını da etkileyebilecek konuları gündeme getirmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda, Yunanistan’ın Suriye’deki Hristiyanların haklarını savunma konusundaki tutumunu da vurgulaması bekleniyor.

Ekathimerini’nin haberine göre bu çabalar, Yunanistan’ın Antakya Patrikhanesi ile yakın iş birliği içinde yürüttüğü faaliyetlerle uyumlu bir şekilde ilerliyor.

Sonraki Duraklar, Kudüs ve Batı Şeria

Kudüs’te Gerapetritis, İsrailli mevkidaşı ile görüşecek ve ardından Ramallah’a geçerek Filistin Yönetimi yetkilileriyle temaslarda bulunacak.

Gerapetritis’in Ortadoğu turunda Ürdün’e de uğrayarak Gazze ve Suriye’ye ilişkin insani ve bölgesel istikrar konularını ele alması bekleniyor.

Bu diplomatik girişimler, Yunanistan’ın bölgede daha aktif bir rol oynama isteğini yansıtırken, Avrupa ve Orta Doğu arasındaki ilişkilerin şekillenmesinde Yunanistan’ın etkisini artırmayı amaçlıyor.

Related Posts

Soyları tamamen silinmiş: 6.000 yıllık gizemli insanlar ortaya çıktı

Kolombiya’da 6.000 yıllık iskeletler bulundu. Ancak bir nokta var ki, önceki keşiflerden ayrı kılıyor: Bu iskeletlerin, bugünkü yerli halklarla hiçbir genetik bağlantısı bulunmuyor.

Trump yönetimi, Los Angeles’taki sınır protestosuna müdahale için Ulusal Muhafızları gönderiyor

ABD’de Donald Trump yönetimi, Los Angeles’ta devam eden ve sınır muhafızlarının protesto edildiği gösterilerin büyümesi üzerine kente Ulusal Muhafızların gönderileceğini açıkladı.

Macron’dan dikkat çeken ziyaret kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 15 Haziran’da Grönland’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Yatağan’da kaybolan küçük Eylül Muğla’yı ayağa kaldırdı. bayramda çifte sevinç yaşadılar

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylül Kapla Muğla ilini ayağa kaldırdı, minik Eylül bulunması ile büyük sevinç yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti teşkilatına bayram mesajı: Bayram boyunca yetim öksüz mazlum ve mağdur çocukları hatırlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz kıymetli teşkilat mensuplarımdan özellikle istirham ediyorum: Bayram boyunca yetim, öksüz, mazlum ve mağdur çocukları hatırlayın” açıklamasında bulundu.

Gazze’de kan durmuyor: Ölü sayısı 54 bini aştı! (5 Haziran 2025)

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel bilgiler aktarıldı. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 70 cenaze ve 189 yaralı ulaştırıldığı …