Yunan Dışişleri Bakanı önce Suriye, sonra da İsrail yolunda

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Suriye, İsrail ve Batı Şeria’yı Kapsayan Diplomasi Turu Planlıyor

Ekathmerini’nin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Suriye, İsrail ve Batı Şeria’yı kapsayan bir diplomasi turu planladı.

Bakan, Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Asad Hasan el-Şeybani ile bir araya gelecek. Avrupa Birliği ve bazı büyük Avrupa ülkelerinin Suriye’nin yeni hükümetiyle temas kurmaya başlamasının ardından gerçekleşecek bu görüşme, Yunanistan’ın Suriye ile ilişkilerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gündemde Deniz Sınırları Var

Atina, bu ziyaret ile Suriye ve Türkiye arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi gibi Kıbrıs’ın çıkarlarını da etkileyebilecek konuları gündeme getirmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda, Yunanistan’ın Suriye’deki Hristiyanların haklarını savunma konusundaki tutumunu da vurgulaması bekleniyor.

Ekathimerini’nin haberine göre bu çabalar, Yunanistan’ın Antakya Patrikhanesi ile yakın iş birliği içinde yürüttüğü faaliyetlerle uyumlu bir şekilde ilerliyor.

Sonraki Duraklar, Kudüs ve Batı Şeria

Kudüs’te Gerapetritis, İsrailli mevkidaşı ile görüşecek ve ardından Ramallah’a geçerek Filistin Yönetimi yetkilileriyle temaslarda bulunacak.

Gerapetritis’in Ortadoğu turunda Ürdün’e de uğrayarak Gazze ve Suriye’ye ilişkin insani ve bölgesel istikrar konularını ele alması bekleniyor.

Bu diplomatik girişimler, Yunanistan’ın bölgede daha aktif bir rol oynama isteğini yansıtırken, Avrupa ve Orta Doğu arasındaki ilişkilerin şekillenmesinde Yunanistan’ın etkisini artırmayı amaçlıyor.

Related Posts

Ümraniye’de iş yerine el bombası atıldı: Saldırıda 1 kişi yaralandı

İstanbul Ümraniye’de sabah saatlerinde bir iş yerine kasklı bir kişi tarafından el bombası atıldı, olayda iş yeri sahibi hafif yaralandı. Saldırganın bombayı atıp hızla uzaklaştığı belirlenirken, dükkanda maddi hasar oluştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı, yaralı iş yeri sahibi ayakta tedavi edildi.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

DEM heyetinden Kurtulmuş’a ziyaret

DEM Parti heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.

Trump Gazze için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Trump, Florida’daki göçmen gözaltı merkezini ziyaret etmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldığı sırada gazetecilere konuştu. Donald Trump, 7 Temmuz Pazartesi günü Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı …

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.