Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Neler Oluyor

Neler Oluyor haberleri ve gündem başlıkları

Neler Oluyor

Neler Oluyor haberleri ve gündem başlıkları

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

“SamsungGate” Davasında Casusluğa 7 Yıl Hapis Cezası

By Mehmet Yıldız
24 Nisan 2026 1 Min Read
“SamsungGate” Davasında Casusluğa 7 Yıl Hapis Cezası için yorumlar kapalı

“SamsungGate” skandalı, teknoloji dünyasını sarsmaya devam ediyor. Geçen yılın sonunda, 10 eski Samsung çalışanı, Çin merkezli bellek üreticisi CXMT’ye kritik çip üretim süreçlerini sızdırmakla suçlanmıştı. Bugün, Güney Kore’deki bir mahkeme, bu davanın sanıklarından 56 yaşındaki eski mühendis Jeon Mo’yu suçlu bularak 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Jeon’un Endüstriyel Teknoloji Koruma Yasası’nı ihlal ederek 600’den fazla DRAM üretim sürecini yasa dışı yollarla elde ettiğine dikkat çekti. Verilerin, “ulusal çekirdek teknoloji” olarak kabul edildiği ve bu tür bilgilerin sızmasının Güney Kore ekonomisine trilyonlarca wonluk zarar verebileceği belirtildi. Özellikle bu sızıntının, CXMT’nin 10nm sınıfı HBM2 bellek üretimine beklenenden daha hızlı geçiş yapmasına katkıda bulunduğu vurgulandı.

Mahkeme, Jeon’un suç işlediği dönemdeki düşük maaşını hafifletici bir faktör olarak değerlendirdi. Samsung’un 10nm DRAM teknolojisi geliştirmek için yaklaşık 1,6 trilyon won (yaklaşık 1,08 milyar dolar) yatırım yaptığı ve bu süreçte 5 yıl boyunca araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüttüğü tahmin ediliyor. Jeon’un Samsung’dan ayrılarak CXMT’ye geçiş yaptığı ve bilgileri el yazısıyla aktardığı iddia ediliyor. CXMT, 2022 yılında 17nm DRAM üretirken, 2023 yılında 10nm seviyesine ulaşarak önemli bir gelişme kaydetti.

Savcılık, Samsung’dan çalınan bilgilerin CXMT’nin hızlı büyümesinde belirleyici bir rol oynadığını savundu. Ayrıca, müşterilerin Samsung yerine CXMT’yi tercih etmesi sonucu oluşan satış kaybı da davanın önemli bir unsuru oldu. Jeon’un bu bilgileri paylaşması karşılığında yaklaşık 2,9 milyar won (2 milyon dolar) değerinde hisse opsiyonları ve çeşitli teşvikler aldığı öne sürüldü. Bu gelişmeler, teknoloji endüstrisinde güvenlik ve etik konularının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Author

Mehmet Yıldız

Follow Me
Other Articles
Previous

23 Nisan Resepsiyonu: Siyaset Arenasının Önde Gelen İsimleri Meclis’te Buluşuyor

Next

Virginia’daki Seçim Değişikliği Tartışmaları ve Trump’ın Tepkisi

SON YAZILAR

  • Bilecik’te Pazaryeri-Karaköy arasına yapılacak duble yol için süreç başladı
  • Alman otomobil devi açıkladı: Yok satan modeli Bursa’da üretilecek
  • Bakanlık açıkladı: Hanelerde elektrik tüketimi 2 katına çıkacak
  • Vali Sözer, Çerkeşli Köyü’nde vatandaşlarla buluştu
  • 2026 Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? Ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler?
  • Maaşlarda “eşit zam” dönemi bitiyor: 2027’de yeni ücret modeli geliyor
  • ABD’de dört eyalet Meta’dan 1,4 trilyon dolar ceza istiyor
  • Son Dakika | Madenciler Enerji Bakanlığı önünde gözaltına alındı
  • TİGEM’de Tritikale Hasadı Başladı
  • Tayland’da kamu binasına silahlı saldırı: Eski milletvekili gözaltında

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (925)
  • Ekonomi (91)
  • Haber (323)
  • Sağlık (105)
  • Teknoloji (49)
Copyright 2026 — Neler Oluyor. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
adana escort