Haber

Yüzyılın Konut Projesi Adıyaman’da Başladı

500 bin konut için kura çekimleri Adıyaman’da başladı, hedef 2 milyon vatandaşa yuva sağlamak.

Yüzyılın Konut Projesi Kapsamında 500 Bin Konut İnşa Edilecek

Yüzyılın Konut Projesi çerçevesinde Türkiye genelinde 81 ilde yapılacak 500 bin konut için hak sahibi belirleme kura çekimleri Adıyaman’da başladı.

Noter huzurunda gerçekleştirilen “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” etkinliğinde asil ve yedek listeler belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, yaptığı açıklamada deprem riski nedeniyle kura çekimlerini Adıyaman’da başlattıklarını belirtti.

Bulut, barınmanın önemine vurgu yaparak, “TOKİ Başkanlığı aracılığıyla bugüne kadar toplam 1 milyon 750 bin sosyal konut ürettik. 5 milyondan fazla dar gelirli vatandaşımıza yeni konutlar sağladık.” dedi.

Bulut, TOKİ’nin önemli bir konut üreticisi olduğunu ve 455 bin konutun Monta Kurum liderliğinde rekor bir hızla inşa edildiğini ekledi.

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ise Türkiye genelinde 1 milyon 750 bin konut ürettiklerini belirtti ve Yüzyılın Konut Projesi’nin yaklaşık 2 milyon vatandaşa ev sağlayacağının altını çizdi.

Programa çeşitli devlet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Kura çekimleri devam edecek iller ve tarihler TOKİ tarafından duyurulacak. Ev sahibi olmayan vatandaşlar için projeler kararlılıkla sürdürülecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir