Yüzde 75 hibe aldı, topraksız tarım serası kurdu: 2 bin 400 kök kapasitem var, kuraklık ve hastalık riski yok

Genç Çiftçi Yavuz, Sürdürülebilir Tarım İle Üretim Yapıyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Yavuz, topraksız tarım uygulamaları yapan bir firmada çalıştıktan sonra kendi işini kurma kararı aldı. Lalapaşa ilçesine bağlı Sinanköy köyünde arazi satın alan genç çiftçi, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibe desteği alan Sera Kurulumu Projesi’nden faydalandı.

Sera kurulumunun ardından iç tesisatı kendisi yapan Yavuz, 300 metrekarelik kapalı alanda 3 bin metrekarelik bir sahanın üretimine denk gelecek kadar ürün yetiştiriyor. Katlı bir sistem kuran Yavuz, 300 metrekarelik seranın kapasitesini 2 bin 400 kök olarak belirterek, “Az kapasiteli seradan çok daha fazla ürün elde ediyorum. Su ve gübre israfını engelliyorum” dedi.

Topraksız tarımda üretim yapmanın avantajlarından bahseden Yavuz, “Hastalık riski, haşere ve sulama sorunlarıyla baş etmek topraklı tarıma göre daha kolay. Kapalı sistem üretim yapıyoruz, bu yüzden haşere sorunu neredeyse hiç yaşanmıyor. Geri dönüşümlü su kullanarak su tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca hasat süremiz oldukça kısa” diye konuştu.

Genç çiftçi Yavuz’un sürdürülebilir tarım yöntemleriyle elde ettiği başarı, bölgedeki diğer çiftçilere de örnek olmaya devam ediyor. (ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Avrupa otomobil pazarına yönelik yeni Çin tehdidi

Çin ithalatındaki artış sadece elektrikli ve hibrit modellerle sınırlı değil . Inovev’e göre , Çin markalarının Avrupa’daki satışları , ithalatlarının yaklaşık üçte birini oluşturan içten yanmalı motorlu (benzinli) araçlar sayesinde yılın ilk dört …

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.