Laga’yı anmak için hazırlanan kapsamlı bir kitabın yanı sıra Kazlıçeşme Sanat Merkezi’nde “Vefatının 75. Yılında Mehmet Ali Laga-Asker ve Ressam” sergisi sanatseverlerle buluştu.
Türk fotoğrafının güzide isimlerinden birisi Mehmet Ali Laga, 75 yıl evvel vefat etmiş. Bugün ise mezarı hala kayıptır.
Laga maalesef bu vakte kadar hak ettiği kıymeti bulmuş bir sanatçı değil. Türk fotoğrafının en güzide 10 ismi ortasında yer alması gereken bir isim.
AA’da yer alan habere nazaran; sıhhatinde da yapıtlarının büyük bir kısmını satmakla, göstermekle çok ilgili olmadığı için koleksiyonlara dağılmış durumda.
31 Aralık’a kadar açık
Vefatının 75. Yılında Mehmet Ali Laga-Asker ve Ressam” standı, 31 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.