Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayları başladı

Eğitim Politikaları İçin Yeni Yönelimler Belirlendi: Çalıştay Değerlendirmesi

İki günlük çalıştaylar, eğitim politikalarının belirlenmesinde üç temel konuya odaklandı. Bu temalar; “Erdem-değer-eylem çerçevesinin okul iklimine etkisi”, “becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi” ve “disiplinler arası çalışmalar” olarak belirlendi. İlk konu başlığı altında, öğretmenlerin değer odaklı eğitim yaklaşımını sınıflarına nasıl entegre ettikleri ve bu yaklaşımın öğrenci davranışları üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci başlıkta ise, öğretmenlerin becerilerin ölçülmesi sürecinde kullandıkları araçlar ve bu alandaki iyi uygulamalar paylaşıldı. Üçüncü temada ise disiplinler arası iş birliğinin sınıf içindeki yansımaları, branşlar arası iş birliği olanakları ve karşılaşılan zorluklar ele alındı. Ayrıca, eğitimde yapay zeka kullanımı ve akran zorbalığı gibi güncel konular da öğrenme ortamlarını nasıl etkilediği üzerine değerlendirildi. Bu konular kapsamında, öğretmenlerin karşılaştığı durumlar, destek ihtiyaçları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

POLİTİKA OLUŞTURMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Toplam 390 kişinin katıldığı çalıştaylarda, her şehirden bir daire başkanı ve dört bakanlık personeli yer aldı. Ayrıca, dört akademisyen grupları yönlendirirken, farklı okul türlerinden sekiz okul yöneticisi, sekiz rehber öğretmen ve farklı branştan (fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı) sekiz öğretmen de çalışmalara dahil edildi. Çalıştaylardan elde edilen verilerin, okulların atmosferini güçlendirmekten disiplinler arası uygulamaları yaygınlaştırmaya, beceri odaklı ölçme-değerlendirme uygulamalarını geliştirmekten eğitimde yapay zeka okuryazarlığına kadar birçok alanda politika oluşturma sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bölgesel çalıştaylar, 8-9 Mayıs tarihlerinde Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da devam edecek.

Related Posts

Hindistan-Pakistan askeri gücü karşılaştırması (TABLOLU) || Gemi, asker, uçak ve nükleer güç bilgileri

Hindistan ve Pakistan’ın askeri anlamdaki gücü, çeşitli farklılıkları göz önüne seriyor. Hindistan özellikle deniz ve hava gücünde, toplam asker sayısında ve teknolojik kapasitede önde iken, Pakistan nükleer caydırıcılık ve taktik nükleer silahlarda bu farkı kapatıyor. Peki, Hindistan’ın ve Pakistan’ın askeri gücü, gemi ve uçak sayısı ne durumda? İşte, Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırma tablosu

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

18 Mart’ta ÖSYM tarafından açıklanan MSÜ sınav sonuçlarının ardından, adaylar aldıkları puanlara göre MSÜ tercihlerini tamamladı. Peki, MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı? YKS sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Milyonlarca üniversite adayı, ÖSYM tarafından düzenlenecek TYT, AYT ve YDT oturumlarının tarihlerini ve sınav giriş yerlerini merakla bekliyor. Peki, YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı? YKS sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?

TR-YÖS giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM),  2025 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.

Bakan Tekin il müdürleriyle buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin millî eğitim müdürüyle Başkent Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir