Depremler Sonrasında AFAD ve Kandilli Rasathanesi Verileri Yayınladı
Son depremin etkileriyle sarsılan bölgelerde paniğe neden olan sarsıntı, AFAD ve Kandilli Rasathanesi verileriyle yakından takip edildi. Sosyal medyada hızla yayılan konu, resmi kurumların güncel bilgileriyle netleşmeye başladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.
Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Türkiye genelindeki depremleri 7/24 izlemeye devam ediyor. Ülke çapındaki depremler anlık olarak kayıt altına alınıp kamuoyuyla paylaşılıyor.
AFAD Son Depremler Listesi
AFAD, depremlerle ilgili teknik detayları düzenli olarak paylaşarak şeffaf bir bilgilendirme sağlıyor. Eğitimler ve farkındalık projeleriyle afetlere hazırlık seviyesini artıran kurum, halkın güncel verilere erişimini kolaylaştırıyor. Kandilli Rasathanesi ise sismik gözlem ağı sayesinde anlık olarak yer hareketlerini takip ediyor ve yayınladığı “son depremler” listesiyle önemli bir kaynak oluşturuyor.
30 Ekim 2025 Türkiye’de Deprem mi Oldu?
30 Ekim 2025 Perşembe sabahı Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hafif şiddetli depremler yaşandı. Özellikle yüksek katlı binalarda oturanlar tarafından hissedilen sarsıntılar, sosyal medyada hızla konuşulmaya başlandı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, depremlerle ilgili detaylı bilgileri kamuoyuna kısa sürede duyurarak doğru bilgiye erişimi sağladı ve spekülasyonlara engel oldu.