Şimşek sırça köşkünden umut dağıtıyor: Önümüzdeki birkaç yıl içinde belki de cari fazlayı konuşcağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ekonomi Programını Değerlendirdi

Finansal Okuryazarlık Günü etkinlikleri kapsamında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek’in konuşmasında vurguladığı noktalar şunlar oldu:

  • Programın toplum için bağlayıcı, özel sektör için rehber niteliğinde olduğunu belirtti.
  • Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren vatandaşların ve yerli firmaların TL’ye yönelik tercihlerinin arttığını gözlemledik.
  • 2025 yılına kadar enflasyonun düşmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.
  • Hayat pahalılığı ile mücadele etmenin en büyük öncelikleri arasında olduğunu ve alım gücünü artırmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
  • Cari açığın bu yıl biraz artmasını beklediklerini, ancak milli gelire oranının %1,5 civarında kalacağını öngördüklerini dile getirdi.
  • Cari açığın milli gelire oranının %1’in altına düştüğünü belirten Şimşek, dış kaynaklara erişimde herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.
  • Yeşil dönüşümü hızlandırarak Türkiye’nin yenilenebilir enerjiye olan talebinin arttığını söyledi ve petrol üretimini artırdıklarını aktardı.

Bakan Şimşek’in değerlendirmeleri, ekonomi politikaları hakkında önemli ipuçları verirken, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik umut verici bir tablo çizdi.

Related Posts

Avrupa otomobil pazarına yönelik yeni Çin tehdidi

Çin ithalatındaki artış sadece elektrikli ve hibrit modellerle sınırlı değil . Inovev’e göre , Çin markalarının Avrupa’daki satışları , ithalatlarının yaklaşık üçte birini oluşturan içten yanmalı motorlu (benzinli) araçlar sayesinde yılın ilk dört …

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.