Rıza Akpolat hakkında gözaltı kararı

İstanbul’da Suç Örgütü Operasyonu: 47 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul’da suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da dahil olmak üzere 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, suç örgütünün belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği belirtildi.

İhalelerin örgütün kendi firmalarına verilmesini sağladığı tespit edilerek başlatılan soruşturma kapsamında, 3 ay boyunca şüphelilerin takip edildiği bildirildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ile üyeleri de aralarında olmak üzere toplam 10 şüpheli hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlarından gözaltı kararı alındığı kaydedildi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in de aralarında bulunduğu 12 belediye görevlisine ise “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak”, “3628 sayılı Mal Bildirimde Bulunulması” ve “haksız mal edinme” suçlarından gözaltı kararı verildiği belirtildi. Ayrıca, Aziz İhsan Aktaş ve örgüt bünyesinde faaliyet gösteren 24 şüpheli hakkında da çeşitli suçlamalarla gözaltı kararı verildiği açıklandı.

“İktidarın Kirli Oyunlarına Karşı Duracağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, operasyonlarla ilgili değerlendirmesinde, “Hukuki olmayan niyetlerle yapılan işlemler hukuka uygun değildir. Belediye Başkanımızın yanındayız, hukuki süreci takip edecek ve hukuksuzlukları ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı. Benzer şekilde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve diğer parti yetkilileri de operasyonları kınayarak belediye başkanlarının arkasında olduklarını belirttiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ve Gökan Zeybek, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken, Akpolat’ın gözaltına alınmasına karşı olduklarını belirterek iktidara meydan okudular. Operasyonlarla ilgili detaylar ve gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Almanya’nın üç eyaletinde orman yangını

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde devam eden orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor.

İmamoğlu AKP’li siyasetçilere seslendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP siyasetçilere, bürokrasiye ve iş dünyasına seslendi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.