Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

Dolandırıcılıkla yargılanan eski kaymakamın cezası belli oldu

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 70 yıl hapis ve 601 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Fatih’te feci olay: Tramvayın çarptığı kadın hayatını kaybetti

İstanbul Fatih’te yolun karşısına geçmeye çalışırken tramvayın çarptığı 53 yaşındaki Fatma Karaaslan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Seçil Erzan davasında yeni gelişme | Fatih Terim’in şoförü: Parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada, Fatih Terim’in şoförü Umut Akgöze ifade verdi. Akgöze, “Parayı Florya şubesinde teslim ettim, hatta parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım.” dedi.

Nevşehir’de otomobiller çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Nevşehir’de iki otomobilin çarpıştığı kazada Mahmut ve Jale Aydemir yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Kütahya’da 3,9 büyüklüğünde deprem

Kütahya’nın Simav ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Fransa’da Müslüman genç camide öldürüldü: Başbakandan sert tepki

Fransa Başbakanı Bayrou, Müslüman gencin camide namaz kılarken öldürüldüğü saldırıyı “İslam karşıtı alçaklık” olarak nitelendirdi, çok sayıda siyasetçi olaya tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir