New York borsası ateşkesle yükselişe geçti

New York Borsası, İran-İsrail Ateşkesiyle Yükseldi

İran ile İsrail arasında sağlanan ateşkesin ardından jeopolitik tansiyonun düşmesi ve petrol fiyatlarının gerilemesiyle New York borsası günü yükselişle tamamladı. Yatırımcı güveninin artmasıyla endeksler güçlü bir kapanış gerçekleştirdi.

Borsadaki yükselişte etkili olan en önemli faktör, ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu ateşkesti. Trump, İsrail ve İran arasında sağlanan ateşkese ilişkin “Lütfen ihlal etmeyin” çağrısında bulundu.

Günün sonunda Dow Jones endeksi, 500 puandan fazla değer kazanarak yüzde 1,19 artışla 43.089,02 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 1,11 yükselerek 6.092,18 puana çıkarken, teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq endeksi yüzde 1,43 artarak 19.912,53 puana ulaştı.

Jeopolitik riskler azalırken, analistler yatırımcıların iyimserliğinin arttığını ve İran-İsrail ateşkesinin süresinin takip edileceğini belirtti.

Ekonomideki gelişmeler de takip edilirken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kongre’de yaptığı açıklamada, enflasyon sorununu önlemeye odaklandıklarını ve faiz indirimleri konusunda beklemekte olduklarını vurguladı.

Fed yetkililerinin açıklamaları da gündemdeydi. Cleveland Fed Başkanı Beth Hammack, enflasyon hedefine ulaşmak için daha mesafe kat edilmesi gerektiğini belirtirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise Fed’in “bekle ve gör” modunda olduğunu ifade etti.

Ayrıca, ABD’de cari işlemler açığının arttığı, konut fiyat endeksindeki yavaşlamanın devam ettiği ve tüketici güven endeksinin beklentilerin altında kaldığı açıklandı.

Related Posts

Avrupa otomobil pazarına yönelik yeni Çin tehdidi

Çin ithalatındaki artış sadece elektrikli ve hibrit modellerle sınırlı değil . Inovev’e göre , Çin markalarının Avrupa’daki satışları , ithalatlarının yaklaşık üçte birini oluşturan içten yanmalı motorlu (benzinli) araçlar sayesinde yılın ilk dört …

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.