Nefes darlığı, çarpıntı ilk belirtisi! Kalp kapağında başlıyor, maddi kayıp yaratıyor

Kalp Kapak Hastalıkları ve Belirtileri

Kalp kapak hastalıkları, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir

Nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça karşılaşılan durumlar olabilir. Ancak bu belirtiler kalp kapak hastalıklarının habercisi olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin zamanında dikkate alınmamasının yaşam kalitesini düşürebileceğini belirtiyor. Her yıl binlerce insan Türkiye’de bu hastalıklar nedeniyle tedavi görüyor.

Yaşam süresinin uzamasıyla kalp kapak hastalıklarının önemi artıyor

Dünya genelinde görülen kalp kapak hastalıkları özellikle 75 yaş ve üzerindeki kişilerde daha sık görülebiliyor. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bu hastalıkların önemi de artıyor. Hastalığın ileri evrelerinde nefes darlığı, çabuk yorulma ve göğüs ağrısı gibi semptomlar yaşamı olumsuz etkileyebilir. Kalp kapak hastalıkları, sosyal ve ekonomik açıdan da ciddi etkilere yol açabilir.

Kalp kapak hastalıklarının belirtileri

Kalp kapaklarının yaşla birlikte kireçlenmesi, kalbin düzensiz atması gibi durumlar hastalığın belirtileri olabilir. Bu belirtilerle karşılaşıldığında acilen hekime başvurmak önemlidir. Erken tanı konulduğunda tedavi şansı yüksektir ve hastalar normal bir hayat sürdürebilirler.

Erken tedavinin önemi

Son yıllarda yaygınlaşan kasıktan kapak değişimi işlemi, uygun hastalarda başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalp kapak hastalıklarının tedavisinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Tedavi edilmeyen hastalıklar ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama gibi sorunlarla da karşılaşılabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.