Menzil tarikatında taşlı sopalı kavga

Menzil Cemaati Lideri Abdülbaki Erol’un Ölümü Tartışmaları Büyütüyor

Menzil Cemaati’nin lideri Abdülbaki Erol’un vefatıyla birlikte başlayan tartışmalar, cemaat içinde mal paylaşımı ve liderlik mücadelesi konularında artarak devam ediyor. Üç kardeş arasındaki gerilimler, cemaatin bölünmesine neden olurken, son olarak Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Menzil Köyü’nde tansiyon yükseldi.

Abdülbaki Erol’un oğlu Saki Erol, kardeşi Mübarek Erol’un liderliğini yaptığı Semerkand Vakfı’ndan ayrılarak Serhendi Vakfı’nı kurduğunu duyurmuştu. Ancak cemaate ait mülklerin kontrolü konusundaki anlaşmazlıklar, cemaat içinde büyük çekişmelere ve fiziksel çatışmalara sebep oldu.

Son olarak Serhendi Vakfı ile Semerkand Vakfı arasında ibadet alanlarında yapılacak inşaatlar gerginliği artırdı. Serhendi Vakfı sözcüsü Rağıp Elhüseyni, amcaları Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek taraftarı cemaat üyelerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunarak, gerilimi tırmandırdı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü’nde yaşanan gerilim taşlı sopalı kavgaya dönüştü ve bazı cemaat üyeleri yaralandı. Jandarma ekipleri köye müdahale ederek durumu kontrol altına aldı.

Related Posts

Sıcaklık bir günde 8 derece düştü: Balkanlardan gelen serin hava İstanbul’a nefes aldırttı

Dün Türkiye’nin dört bir yanında termometreler 40 dereceye kadar çıkarken, vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı. Kapalı çarşılar, cami avluları ve ağaç altları sıcaktan kaçanların uğrak noktaları haline geldi. Bugün hava nasıl olacak …

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı