Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Mudurnu’da Tarım Arazisinde Yangın

Bolu Mudurnu’da tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

Bayburt’ta Cirit Gösterisi

29. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Şöleni’nde cirit gösterisi büyük ilgi gördü.

Kulu’da Mescid-i Aksa Camii Açıldı

Kulu’da Mescid-i Aksa Camii’nde ilk Cuma Namazı kılındı, cami 600 kişilik kapasiteye sahip.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Sigara Kullanımıyla Mücadele Çağrısı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının artışına dikkat çekerek kapsamlı çalışmalar yapılacağını açıkladı.