Kars’tan Halkalı’ya, Halkalı’dan Avrupa’ya: Yük trenleri yola çıkıyor

Orta Koridor’dan Avrupa’ya Yük Trenleri Yola Çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor güzergahında yük taşımacılığı kapsamında Çin’in Çengdu ve Çongçing şehirlerinden yola çıkan iki yük treninin, yarın İstanbul Halkalı İstasyonu’ndan Avrupa’ya hareket edeceğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çin’in Çengdu İstasyonu’ndan hareket eden trenin yolculuğunun detaylarını paylaştı. İlk trenin 16 Temmuz’da Çin-Kazakistan sınırındaki Altınkol İstasyonu’ndan çıkış yaparak Türkiye’ye doğru ilerlediğini belirten Uraloğlu, trenin Türkiye’ye varış tarihi ve taşıdığı konteyner sayısı hakkında bilgi verdi.

İkinci yük treninin ise Çongçing İstasyonu’ndan Macaristan’a varış yapacağını belirten Bakan Uraloğlu, bu trenin de Marmaray tüp geçidini kullanarak Avrupa’ya ulaşacağını ifade etti. Her iki trenin de toplamda 98 konteynerlik yükle Halkalı İstasyonu’ndan yarın Avrupa’ya hareket edeceğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Orta Koridor güzergahının Türkiye’nin lojistik gücünü artırdığını ve ülkenin doğu ile batı arasındaki yük hareketlerinde kritik rol oynadığını belirtti. “Türkiye, Orta Koridor’un kalbinde lojistik gücünü artırarak bu alandaki rolünü pekiştiriyor. Türkiye’nin lojistik kapasitesini artırmak ve güçlendirmek için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Related Posts

Sadece kahvaltının maliyeti aylık 15 bin liraya dayandı

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kahvaltılık ürünlerdeki fiyat artışlarının dar gelirli vatandaşların temel beslenme hakkını tehdit ettiğine dikkat çekti. İlgezdi, sadece tek kişilik kahvaltının ekmek ve çay hariç 123,5 liraya mal …

Altın, dolar, petrol…ABD verileri piyasaları yerinden oynattı

Emtia fiyatlarında geçen hafta, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife adımları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı etkili olurken, zayıf tarım dışı istihdam verisi haftanın son gününde oynaklığı artırdı.

Türkiye’nin en yüksek notunu ABD’li bankadan Egenin incisi aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal ölçek uzun vadeli kredi notunu “Aaa” seviyesine yükseltti. Bu not, Moody’s’in Türkiye için verdiği en yüksek ulusal kredi notu oldu.

Rusya’nın en büyük üreticisi çalışma günü sayısını azaltacak

Rusya’nın en büyük kamyon üreticisi Kamaz, kötüleşen piyasa koşulları nedeniyle bazı fabrikalarında çalışma günü sayısını azaltacağını bildirdi. Kamazdan yapılan yazılı açıklamada, piyasadaki koşulların kötüleştiği ifade edildi.

Merkez’in rezervlerinde artış sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 18 Temmuz haftasında 2,3 milyar dolarlık artışla 168 milyar 569 milyon dolara yükseldi. Döviz rezervleri artıyor olmasına rağmen hala 19 Mart haftasının kayıpları iyileştirilemedi.

ECB’nin faiz indirimi için eylül ve aralık öne çıkıyor

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) temmuz ayı toplantısında faiz indirimlerine ara vermesi beklenirken, bankanın bir sonraki faiz indirimini eylül ya da aralık toplantılarında yapması bekleniyor.