Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayram tatili için yola çıkacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özkaya, insanların seyahatler sonrasında sıkça karşılaştığı yeni şikayetlerin kabin öksürüğü ve seyahat hastalığı olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Özkaya, pandemi sonrasında insanların otobüs, uçak, araba ve gemi gibi araçlarla yılda 3 ila 5 seyahat geçirdiğini belirterek, bu seyahatlerin kapalı kabin ortamında gerçekleştiğini ve bu durumun insanların öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları gibi şikayetler yaşamasına neden olduğunu açıkladı. Kabin öksürüğü olarak adlandırılan bu sorunların genellikle kapalı klima sistemlerinden kaynaklandığına işaret eden Özkaya, bu durumla başa çıkmanın yolları hakkında bilgi verdi.

Özellikle sık kabin içi seyahat eden ve klima maruziyeti olan kişilerin kabin görevlisinden onay alarak nemli havlularla kabinin etrafını örtmesinin sorunu hafifletebileceğini belirten Prof. Dr. Özkaya, öksürük ve ateş gibi belirtiler gösteren çocukların durumunun ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ani ısı değişikliklerine, klimalara maruz kalmak ve sık sıcaklık farklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, Prof. Dr. Özkaya, tatile çıkan veya çıkacak olan vatandaşların özellikle çocukları için araç içinde kullanılan klimaların temizliğine ve maruziyetine önem verilmesi gerektiğini, kapalı mekanlarda dikkatli olunması ve klimaların 22 derecenin altına düşürülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Related Posts

4 günlük çalışma haftası denendi: Stres azaldı, verimlilik arttı

ABD ve İngiltere dahil 6 ülkede yapılan araştırma, maaş kaybı olmadan haftada 4 gün çalışma sistemine geçen çalışanların, zihinsel ve fiziksel sağlıklarının iyileştiğini ve performanslarının arttığını ortaya koydu.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.