“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Önemi

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon sağlık turisti Türkiye’yi tercih etti. Ünver’in açıklamasına göre, Türkiye sağlık turizminde ilk 5 ülke arasında yer alıyor.

Sağlık turizmi farklı alanları kapsar. Medikal turizm, termal turizm, engelli turizmi, yaşlılık turizmi ve sağlıklı yaşam turizmi bunlar arasındadır. Medikal turizmde dünya genelinde 100 milyar dolarlık bir değer oluşurken, termal turizmde bu rakam 98 milyar dolar, sağlıklı yaşam turizminde ise 1,2 trilyon doları bulmuş durumdadır.

Ünver, “2024 yılında turizm geliri 60 milyar dolardı. Bir turistin ülkeye bıraktığı para yaklaşık 1000 dolardı. Sağlık turizminde ise 1,5 milyon turistle 3 milyar dolar gelir elde ediliyor.” sözlerini kullanmıştır.

Dezenformasyona Karşı Özel Ekip Kuruldu

Ünver, bazen sağlık turizmiyle ilgili yanlış bilgilerin yayıldığına değinerek, bu durumla mücadele etmek için USHAŞ bünyesinde özel bir ekibin kurulduğunu belirtti. Pandemi sürecinde Türkiye’nin sağlık alanında başarılı bir yönetim sergilediğini vurgulayan Ünver, Türkiye’nin sağlık hizmet kalitesinin dünya çapında fark edildiğini ifade etti.

145 ülkeden hastaların Türkiye’yi organ nakli, göz ameliyatları, onkoloji, tüp bebek, obezite cerrahisi ve diş tedavileri gibi konularda tercih ettiğini belirten Ünver, sağlık turisti başına gelirin 2 bin dolar civarında olduğunu dile getirdi. Behlül Ünver’e göre, gelirin 3-4 bin dolara çıkarılması ve turist sayısının artırılmasıyla yıllık 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılabileceğini bildirdi.

“HealthTürkiye Üyeliği Zorunlu Hale Getirildi”

HealthTürkiye platformunun amacının kayıt dışı faaliyetleri engellemek ve güvenilir hizmet sunumunu sağlamak olduğunu söyleyen Ünver, platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşlarının Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebildiğini belirtti. Bu sayede ‘merdiven altı’ faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturulduğunu ifade etti.

İngiltere’deki sağlık sistemine yönelik sorunlar nedeniyle Türkiye’ye olan talebin arttığına dikkat çeken Ünver, insanların yalnızca tedavi amaçlı değil, estetik, sağlıklı yaşam ve turizm amaçlı da Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.

Ünver, sağlık turizmi hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini ve 26 Eylül’den itibaren kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini belirtti. USHAŞ Plus isimli yeni bir portalın da yakında devreye alınacağını belirten Ünver, bu platformun yerli ürünlerin yurt dışına tanıtımını ve satışını sağlayacağını, ayrıca ilaç teminiyle ilgili dijital bir otomasyon sistemi kurulacağını açıkladı. Ünver, USHAŞ’ın uluslararası alanda garantörlük görevini üstlendiğini ve sağlık hizmeti sunan kurumlara destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.