Gaziantep İhracatta 6. Sırayı Koruyor

Gaziantep 2022 Yılında En Çok İhracat Yapan Altıncı Şehir Olmaya Devam Ediyor

Gaziantep, Türkiye genelinde en fazla ihracat gerçekleştiren iller arasında 2022 yılından bu yana altıncı sıradaki yerini koruyor. TİM Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep’in 2020 ve 2021 yıllarında 5. sırada yer aldığını ancak 2022’den bu yana 6. sıradaki yerini koruduğunu açıkladı.

Ahmet Fikret Kileci, 2024 yılında Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından uygulanan yeni bir metodoloji ile ihracat sıralamasında farklılıkların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Kileci, Gaziantep’in 2024 yılı ihracatının geçmiş yıllara göre yüzde 0,5 azalarak 9 milyar 990 milyon 519 bin dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. Yeni metodolojiye göre ise Gaziantep, düzenli olarak aylara göre 8. ve 9. sıralarda yer alıyor.

Ahmet Fikret Kileci, ihracatta dünya genelinde görülen hafif yavaşlamaya rağmen Gaziantep’in kısa sürede tekrar büyümeye başlaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kamuoyunu doğru bilgilere ulaşma konusunda Ticaret Bakanlığı, TİM ve ilgili kurumlara başvurmaya davet eden Kileci, ihracatın yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

  • Gaziantep, 2022 yılından bu yana Türkiye genelinde en çok ihracat gerçekleştiren iler arasında 6. sırada yer alıyor.
  • 2024 yılında Gaziantep’in ihracatı yüzde 0,5 azalarak 9 milyar 990 milyon 519 bin dolar düzeyinde gerçekleşti.
  • Yeni metodolojiye göre Gaziantep, aylara göre 8. ve 9. sıralarda yer almaktadır.

Ahmet Fikret Kileci’nin açıklamalarına göre, Gaziantep 2022 yılında en çok ihracat yapan altıncı şehir olmaya devam ediyor. Bu konuda doğru bilgi almak için ilgili kurumlara başvurulması önemle rica olunur.

Related Posts

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.