FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Mudurnu’da Tarım Arazisinde Yangın

Bolu Mudurnu’da tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

Bayburt’ta Cirit Gösterisi

29. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Şöleni’nde cirit gösterisi büyük ilgi gördü.

Kulu’da Mescid-i Aksa Camii Açıldı

Kulu’da Mescid-i Aksa Camii’nde ilk Cuma Namazı kılındı, cami 600 kişilik kapasiteye sahip.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Sigara Kullanımıyla Mücadele Çağrısı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının artışına dikkat çekerek kapsamlı çalışmalar yapılacağını açıkladı.