Filipinler ajanı gözaltına aldı: Çin öfkeli

Çin, Filipinler’in Çin Vatandaşını “Casusluk” Şüphesiyle Gözaltına Almasına Tepki Gösterdi

Çin, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” suçlamasıyla gözaltına almasına sert bir tepki gösterdi. Manila Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, suçlamaların “iftira niteliğinde” olduğu vurgulanarak, gözaltına alınan kişinin haklarının korunması talep edildi.

Pekin, Filipinler hükümetini suçluluk varsayımında bulunmamaya, siyasi spekülasyonlara son vermeye ve davanın hukuka uygun bir şekilde ele alınmasını istedi. Ayrıca, konsolosluk ziyaretlerinin en kısa sürede düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Filipinler basınında yer alan haberlere göre, 20 Ocak’ta gözaltına alınan Çin vatandaşı, askeri tesislerde casusluk faaliyetleri yürütmekle suçlanıyor. Gözaltı sırasında casusluk için kullanılabileceği düşünülen ekipmanlar ele geçirildiği bildirildi.

Çin, suçlamaları asılsız olduğunu savunarak, Filipinler’in ikili konsolosluk anlaşmalarına uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

DEM heyetinden Kurtulmuş’a ziyaret

DEM Parti heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.

Trump Gazze için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Trump, Florida’daki göçmen gözaltı merkezini ziyaret etmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldığı sırada gazetecilere konuştu. Donald Trump, 7 Temmuz Pazartesi günü Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı …

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.