FBI açıkladı: Saldırılar birbiriley bağlantılı değil

ABD’de New Orleans’da Araçlı Saldırı ve Las Vegas’ta Tesla Aracının Patlaması Arasında Bağlantı Yok

ABD’de yaşanan New Orleans’daki araçlı saldırı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Las Vegas’taki otelinin önünde gerçekleşen Tesla aracının patlaması olayları arasında “kesin bir bağlantı olmadığı” belirtildi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Terörle Mücadele Bölümünden Yardımcı Asistan Christopher Raia, konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Raia, New Orleans’taki araçlı saldırı ile Las Vegas’taki “Trump International” otelinin önünde meydana gelen Tesla Cybertruck aracının patlaması olayları arasında “kesin bir bağlantı olmadığını” ifade etti.

Yetkililerin “bu olasılığı dışlamadıklarını” vurgulayan Raia, soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve olayın detaylarıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmediğini belirtti.

“HİÇBİR SUÇ ORTAĞI OLMADIĞINDAN EMİNİZ”

New Orleans’ta araçlı saldırıyı gerçekleştiren Teksas eyaletinden 42 yaşındaki Shamsud Din Jabbar’ın olası suç ortağı olabileceği iddialarına yanıt veren Raia, “Bu noktada hiçbir suç ortağının bulunmadığından eminiz. Shamsud Din Jabbar dışında başka bir kişinin saldırıya karıştığını düşünmüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Raia, “Arama kayıtları, röportajlar ve sistemlerimizde bulunan verilere göre, bu saldırıda herhangi bir kişiye yardım edildiğine dair herhangi bir belirtiye rastlanmamıştır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Almanya’nın üç eyaletinde orman yangını

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde devam eden orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor.

İmamoğlu AKP’li siyasetçilere seslendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP siyasetçilere, bürokrasiye ve iş dünyasına seslendi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.