EÜ Sağlık Araştırmalarında Öncü Olacak

Ege Üniversitesi Sağlık Harcamalarını Azaltacak AR-GE Çalışmalarına Odaklanıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına yoğunlaştıklarını ve “sağlık temalı araştırma üniversitesi” konseptini hayata geçirdiklerini belirtti.

27 Mayıs 1955’te kurulan EÜ, bünyesindeki 19 fakülte, 39 uygulama ve araştırma merkezi, 10 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile köklü eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Bornova’da geniş bir kampüse sahip üniversitede 55 bin öğrenci eğitim alırken, 2 bin 994 akademik personel görev yapıyor.

AR-GE yatırımları ile tam akredite ve önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, 2025’ten itibaren sağlık temalı bilimsel çalışmalarla da öne çıkmayı amaçlıyor.

Üniversite hastaneleri arasında 2 bin yatak kapasitesiyle en yüksek olan EÜ’de, tıp eğitiminin yanında TÜBİTAK destekli çalışmalar, kanser, aşı, medikal cihazlar, nadir ve genetik hastalıklar gibi çok çeşitli alanlarda araştırmalar yapılıyor.

Eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, gıda mühendisliği ve ziraat fakültesi de üniversitenin sağlık temasını destekleyecek bilimsel çalışmalara odaklanmış durumda.

Ege Üniversitesi, sağlığa yönelik bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin sağlık harcamalarını azaltmayı ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmeyi hedefliyor.

“Sağlık Temalı Araştırma Üniversitesi Kavramını İlk Biz Tanımladık”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 70. yılında sağlık temasını öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye’nin üniversiteleri, devlet hastaneleri ve diğer yatırımlarıyla vatandaşa ciddi sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin milli teknolojilerin geliştirilmesinde TÜBİTAK nezdinde son 5 yıldır ilk sırada yer aldığını ve uluslararası fon alma konusundaki başarılarını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçe desteğiyle yeniden yapıldığını paylaşan Budak, hastanenin ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarıları olduğunu ve döner sermaye gelirinin büyük bir kısmının AR-GE çalışmalarına harcandığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Budak, geçen yıl hız verdikleri sağlık temalı bilimsel çalışmaların 2025’te daha da artarak devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Akaryakıta indirim geliyor

İran-İsrail gerilimi nedeni ile Brent petrol ve döviz kurunda dalgalanmalar yaşanıyor. Gelişmeler akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. İsrail’in İran’a düzenlediği saldırı sonrası küresel petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, Türkiye’de akaryakıt …

Bakan Şimşek: İstanbul’daki kamu hastaneleri depreme karşı güçlendirilecek

Bakan Şimşek: İstanbul’daki kamu hastaneleri depreme karşı güçlendirilecek

Faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Ekonomistlerden dikkat çeken değerlendirme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu. Peki bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada uygulanacak politika faizi oranı belli oldu.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalar nereye gidiyor! (19 Haziran 2025)

Serbest piyasada 39,5310 liradan alınan dolar, 39,5330 liradan satılıyor. 45,4240 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 45,4260 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 39,5190, avronun satış fiyatı ise 45,4500 lira olmuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken destek! Tam 22 milyon TL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk 6 ayında hayvancılık sektörüne verdiği desteklerle dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Birlik Yem A.Ş. koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında geçmiş …