En az 70 kişi ölmüştü: Bakanlıktan Sudan’daki hastane saldırısına kınama

Bakanlık, Sudan’ın Faşir şehrindeki Suudi Hastanesi’ne yapılan saldırıyı kınadı

Bakanlık yetkilileri, Faşir şehrindeki Suudi Hastanesine gerçekleştirilen saldırı hakkında resmi bir açıklama yaptı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, yaşanan bu trajik olay şiddetle kınandı.

Yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Sudan halkına başsağlığı dileklerinde bulunulurken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, uluslararası hukukun gereklilikleri ve sivil altyapının korunması konusunda özellikle vurgu yapılırken, Türkiye’nin Sudan’da barış ve istikrarın sağlanması için atılacak adımları desteklemeye devam edeceği belirtildi.

NE OLDU?

Sudan Haber Ajansı (SUNA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Darfur Bölgesi Başkanı Mini Arko Minawi, Faşir’deki Suudi Hastanesi acil bölümünün Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından drone saldırısına uğradığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Minawi’nin paylaşımında, saldırı sonucunda acil bölümünde kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 70’ten fazla hastanın hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Related Posts

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Ukrayna lideri Zelenski “ateşkes” konusunda görüştü

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Ukrayna lideri Zelenski “ateşkes” konusunda görüştü

TKP, 27 maddede Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendirdi: ‘Tarihsel bir dönüşümün izindeyiz’

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi’nce Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin yayımlanan 27 maddelik değerlendirmede; “Yeni çözüm süreci yönetme krizini bir sermaye uzlaşısı ile aşma arayışının bir unsurudur. Aklına, vicdanına, ahlakına, emeğine güvenen, ülkesine, halka ve insanlığa inananların güçlerini birleştirdiği büyük ve tarihsel bir dönüşümün izindeyiz” denildi.

Konya’da skandal iddia! 10 yaşındaki çocuğun başı açık diye okula kaydına yapmadılar!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü H.A.,’nın 10 yaşındaki E.A isimli kız çocuğunu başı açık gerekçesiyle okula kaydını yapmadığı iddia edildi. Çocuğun ailesi ve Eğitim-İş Sendikası müdür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk gençliği emanete sahip çıktı

19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan bağımsızlık ateşini yakan, “Bütün umudum gençliktedir” diyerek cumhuriyeti gençliğe emanet eden Ata’ya özlem bitmiyor.

Afyon’da korkutan yangın

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde iş yerinde çıkan yangın maddi hasara ve paniğe neden oldu.

Uzmanlar ‘erkenden stoklayın’ uyarısında bulundu: Fiyatı yaz gelmeden tavan yapacak

Türkiye’de görülen zirai don felaketi, çok sayıda meyve ve sebze ürününde rekolteyi düşürürken, yaşananlardan olumsuz etkilenen ürünlerden biri de bal oldu. Kovan başına verimin yarı yarıya düştüğünü belirten bal üreticileri, fiyatların artacağı uyarısında bulundu. Uzmanlar, balın bozulmayan yapısına dikkat çekerek, ‘fiyatlar artmadan tüketeceğiniz kadarını şimdiden stok yapın’ şeklinde konuştu.