ECB’nin faiz indirimi için eylül ve aralık öne çıkıyor

ABD Gümrük Vergisi Belirsizlikleri Devam Ederken ECB’nin Bekle-Gör Politikası Ön Planda

ABD’nin Euro Bölgesi’ne yönelik uygulamayı planladığı gümrük vergilerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, bankanın gelişmelerden önce herhangi bir aksiyon almaması ve bekle-gör politikasını uygulaması öngörülüyor.

ECB’nin temmuz ayı toplantısında faiz indirimlerine ara vermesi beklenirken, bankanın bir sonraki faiz indirimini eylül ya da aralık toplantılarında yapacağı üzerinde duruluyor.

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, son faiz indiriminin ardından ECB’nin para politikasının artık kısıtlayıcı olmadığını ve “iyi bir yerde” bulunduğunu belirtti.

Houte, ekonomik gelişmelerin bir miktar deflasyonist baskıya işaret ettiğini vurgulayarak, Euro’nun değer kazanmasının yanı sıra ABD’nin Avrupa mallarına uyguladığı yüksek ithalat tarifelerinin Avrupa imalat sektöründeki toparlanmayı durdurabileceğini söyledi. Bu durumun ek teşviklere ihtiyaç duyulmasına yol açabileceğini belirtti.

ECB’nin orta vadeli enflasyon risklerini dikkate aldığını söyleyen Houte, Almanya’da 2026’da önemli mali teşviklerle enflasyonun artabileceğine dikkat çekti.

Ünlü ecnonomistlere göre ECB, gelecek faiz indirimleri için iyi bir pozisyonda olabilir. Natixis Fransa, Belçika ve Euro Bölgesi Kıdemli Ekonomisti Hadrien Camatte, ECB yönetim konseyi üyelerinin çoğunluğunun şoklara karşı hazırlıklı olduğunu ve Eylül ayında faiz indirimi yapabileceklerini söyledi.

Rabobank Kıdemli Makrostratejisti Bas Van Geffen, ECB’nin mevduat faizini sabit tutacağını öngördü ve ekonomik görünümde ciddi bir kötüleşme olmadıkça faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceğini belirtti.

Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Marco Wagner, “ECB’nin eylül ayına kadar beklemesi ve politikada değişiklik yapmaması muhtemel” dedi ve Euro Bölgesi’ndeki enflasyonun düşmeye devam edebileceğini belirtti. Wagner, Euro Bölgesi ekonomisinin zayıflığının parasal genişlemeyi gerektirdiğini düşündüğünü ifade etti.

– Düşük enerji fiyatları enflasyonu etkileyebilir

Related Posts

Merkez’in rezervlerinde artış sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 18 Temmuz haftasında 2,3 milyar dolarlık artışla 168 milyar 569 milyon dolara yükseldi. Döviz rezervleri artıyor olmasına rağmen hala 19 Mart haftasının kayıpları iyileştirilemedi.

ATM’lerde yeni dönem! Bunu yapmayan para çekemeyecek

Banka kartı sahiplerini doğrudan ilgilendiren önemli bir uygulama hayata geçiriliyor. Amaç, finansal işlemlerde güvenlik açıklarını minimuma indirerek kullanıcı bilgilerini daha etkili korumak. Yeni düzenlemeyle birlikte, şifresini 6 ay boyunca …

Powell’ı bitirme çabası büyüyor: Fed’in incelenmesi çağrısında bulunuldu

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası dışındaki faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir iç denetim yürütmesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca Besent Fed’in incelenmesi çağrısında bulundu.

Altın mı gümüş mü almalı? Kasım ayını işaret eden İslam Memiş’ten kritik yorum

Altın, yüzyıllardır yatırımcılar için en güvenilir varlık olarak kabul ediliyor. Jeopolitik krizler, savaşlar ve enflasyon endişeleri gibi faktörler altına olan talebi canlı tutuyor. Ancak son dönemdeki dalgalı seyir ve belirli direnç noktalarını …

Çankırı’da Konut Satışları Artış Gösterdi

Haziran 2025’te Çankırı’da 169 konut satışı yapıldı, ikinci el satışlarda dikkat çekici artış.

Milletvekili Erkan, Kırşehir’e kazandırılan projeler ve sağlanan destekler hakkında bilgi verdi

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 2025 yılında Kırşehir’e kazandırılan projeler ve sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.