Donald Trump 30 bin kişiyi hapsedeceği yeri açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, sınırdışı edilmesini sağlayacak kararnameyi imzalayarak yemin töreninde dikkatleri üzerine çekti. İkinci başkanlık dönemine hızlı bir giriş yapan Trump, ülkeye kaçak giren ‘suçlu göçmenlerin’ gözetim altında tutulacağı tesis için talimat verdi ve 30 bin kişilik hapishane için yer belirledi.

DONALD TRUMP, 30 BİN KİŞİYİ HAPSEDECEĞİ YERİ DUYURDU

Trump, ABD’ye farklı ülkelerden gelen ‘suçluların’ artık ülkeye rahatça girebildiğini savunarak ciddi tedbirler aldıklarını belirtti. Bu kapsamda, Guantanamo Körfezi’ndeki ABD tesislerinde 30 bin ‘suçlu göçmenin’ tutulacağı tesisin hazırlanması talimatını verdi.

Trump, savunma ve iç güvenlik bakanlıklarına Guantanamo Körfezi’nde 30 bin kişilik göçmen tesisi için hazırlıklara başlamaları talimatını içeren bir kararname imzaladığını açıkladı. Ayrıca, Guantanamo’da tehlike oluşturan yasa dışı yabancıları alıkoymak için 30 bin kişilik bir yerin bulunduğunu ve bu durumun halk tarafından bilinmediğini vurguladı. Bu tehlikeli kişiler için güvenilir ülkelere dahi teslim etmeyeceklerini, bu nedenle onları Guantanamo’ya göndereceklerini ifade etti.

İŞKENCE HAPİSHANESİ: GUANTANAMO

ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrasında kurulan Guantanamo Hapishanesi, işkence gibi uluslararası hukuka aykırı uygulamaların merkezi olarak biliniyor. Tüm kapatma çağrılarına rağmen 22 yıldır faaliyet gösteren hapishane, ABD’nin terörle küresel savaş stratejisinin bir parçası olarak kuruldu. Bu hapishane, Küba’daki Guantanamo Körfezi’nde bulunuyor ve ABD’nin askeri üssüne ev sahipliği yapıyor.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

DEM heyetinden Kurtulmuş’a ziyaret

DEM Parti heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.

Trump Gazze için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Trump, Florida’daki göçmen gözaltı merkezini ziyaret etmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldığı sırada gazetecilere konuştu. Donald Trump, 7 Temmuz Pazartesi günü Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı …

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.