Doğal mide koruyucu 2’sinin karışımında saklı! Hazımsızlığa son, hiç ekşimiyor

Günümüzde mide rahatsızlıkları birçok insanın ortak sorunu haline geldi. işlenmiş gıdalar, stres, düzensiz beslenme ve asitli içecekler mide sağlığını tehdit eder. İlaçlara başvurmadan, tamamen doğal yollarla mideyi koruyabilmek mümkün.

Tahin ve muzun sağlığa sayısız faydası bulunuyor. İçerdikleri vitaminler, mineraller ve doğal maddeler sayesinde tüm sindirim sistemini destekleyebilirsiniz. İşte tahin ve muz karışımının faydaları.

Mide asidinin fazla üretildiği durumlarda reflü, yanma ve ekşime gibi sorunlar ortaya çıkar. Birçok kişi reflü probleminden muzdariptir. Asidi doğal yollardan dengeleyen muz, tahinle birleştiğinde mide duvarını kaplayarak asidin neden olduğu tahrişi önler.

Susamdan elde edilen tahin, doğal yağlar bakımından çok zengindir. Bu yağlar mide duvarını adeta bir kalkan gibi sarar ve mide mukozasını korur. Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına karşı mideyi yatıştırır. Ayrıca tahindeki antioksidan maddeler midedeki hücrelerin kendini yenilemesini sağlar.

Muz, lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu özelliği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için etkilidir. Tahin ekleyerek bağırsaklardaki faydalı bakterilerin beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bağırsaklarımızda bulunan sağlıklı bakterilerin yalnızca probiyotik besinlerle karşılanabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tahinin içerisindeki bileşenler de faydalı bakteriler için etkili bir iyileştiricidir. Muz ve tahin, bağırsak dostu bakterileri besleyen prebiyotikler açısından zengin besinlerdir.

Şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetleri olanlar için tahin ve muz harika bir ikilidir. Özellikle ağır yemeklerden sonra bu karışımı tüketebilirsiniz. Ayrıca tahinin içindeki kalsiyum, demir ve çinko gibi mineraller vücut direncini artırmaya yarar.

Bu iki besin de uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tahin, sağlıklı yağlar ve protein içerirken muz da karbonhidrat açısından zengindir. Doğal mide koruyucu karışımı hazırlamak son derece basit! Bir adet olgunlaşmış muz ve 1 yemek kaşığı tahin yeterli olacak.

Muzu çatal yardımıyla iyice ezin ve üzerine tahini ekleyerek güzelce karıştırın. Daha tatlı bir lezzet isterseniz içine bir tatlı kaşığı bal veya pekmez de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yoğurt ile karıştırarak daha da besleyici hale getirebilirsiniz. Bu karışımı özellikle sabah aç karnına veya ara öğün olarak tüketin.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.