Avrupa’nın son diktatörü olarak anılan Lukaşenko için kader günü

Belarus’ta Yeni Cumhurbaşkanı Seçimleri Devam Ediyor

Belarus’ta seçmenler, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Oylama, yerel saatle 08.00’de başladı ve 20.00’de sona erecek.

Merkez Seçim Komisyonu’na göre, 6 milyon 900 bin kayıtlı seçmen, 5 bin 325 sandıkta oy kullanıyor. Seçimi, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Şanghay İşbirliği Örgütü’nden yaklaşık 500 uluslararası gözlemci takip ediyor. Türkiye’den Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Ekrem Özübek ve YSK üyesi Celal Albay da gözlemciler arasında yer alıyor.

Seçim günü sandığa gidemeyecek seçmenler için 21-25 Ocak’ta “erken oy” uygulaması yapıldı. Bu süreçte seçmenlerin yüzde 41,8’i oy kullandı.

Cumhurbaşkanlığı yarışında mevcut lider Aleksandr Lukaşenko’nun yanı sıra Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç, Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak, Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov ve bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yer alıyor.

Lukaşenko’nun görev süresinin ağustosta dolacak olması nedeniyle seçim kararı alınmıştı.

Related Posts

Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın!

Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın!

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Almanya’nın üç eyaletinde orman yangını

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde devam eden orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor.

İmamoğlu AKP’li siyasetçilere seslendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP siyasetçilere, bürokrasiye ve iş dünyasına seslendi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı