AKP’li vekil cezaevi yapımına sevindi

2002 yılında AKP’den Siirt milletvekili seçilen ve YSK’nın seçimleri yenileme kararı sonrası istifa edip Recep Tayyip Erdoğan’a TBMM ve Başbakanlık yolunu açan Mervan Gül, Siirt’te yapılacak cezaevini övdü. Gül, “Siirt Cezaevi’nin ihale bedeli 819 milyon lira, 986 kişilik kapasitesi olacak, Siirt ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” dedi. Siirt’e cezaevi yapıldığı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

11 YENİ CEZAEVİ

Bu dönem yeniden AKP Siirt Milletvekili seçilen Gül “İşin yapımına 18 Eylül 2024’de başlandı, bitiş tarihi ise 18 Ağustos 2026 olacak” dedi. Adalet Bakanlığı bu yıl 11 yeni cezaevinin inşasını sürdürecek. Bu cezaevleri için 2027 yılı sonuna kadar 23.5 milyar TL harcanacak.

Related Posts

Azerbaycan ve Kazakistan’dan ortak İHA tatbikatı

Azerbaycan, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri’yle ortak insansız hava aracı (İHA) tatbikatına başladı.

Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın!

Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın!

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Almanya’nın üç eyaletinde orman yangını

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde devam eden orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor.

İmamoğlu AKP’li siyasetçilere seslendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP siyasetçilere, bürokrasiye ve iş dünyasına seslendi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.