ABD’nin Gazze’de ateşkes teklifi: İsrail basını detayları açıkladı

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

İsrail’de Kanal 12 tarafından yapılan bir haberde, ABD’nin İsrail ve Hamas arasında sunduğu yeni ateşkes teklifinin detaylarına yer verildi.

Haberde, İsrailli esirlerin bir hafta içinde iki grupta serbest bırakılacağı ancak kaç Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağı konusunda bilgi verilmediği belirtildi.

ABD’nin teklifinin, Gazze’deki çatışmaların sona ermesi için 60 günlük müzakereleri içerdiği iddia edildi.

Sonrasında, teklifte 60 günün sonunda anlaşma sağlanamaması durumunda İsrail’in saldırılarına devam etme veya daha fazla İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında ateşkesi uzatma seçeneğinin olduğu belirtildi.

Aynı zamanda, insani yardım dağıtımının sorumluluğunun Birleşmiş Milletlere devredileceği ve İsrail ordusunun işgal ettiği bölgelerden çekileceği de teklifin içerisinde yer alıyor.

ABD ve Hamas Arasında Anlaşma Sağlandı

Hamas, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile “kalıcı ateşkes ve İsrail ordusunun Gazze’den tamamen çekilmesi” hususlarında anlaştıklarını duyurmuştu.

Witkoff ile yapılan anlaşmanın, Gazze’de tutulan 10 İsrailli sağ esir ile birçok cesedin teslim edilmesi karşılığında, belirli sayıda Filistinli esirin serbest bırakılmasını içerdiği belirtilmişti.

Hamas’ın bu çerçevede yapılan anlaşmaya nihai bir yanıt beklediği söylendi.

Witkoff, “yakın zamanda yeni bir anlaşma taslağı göndereceklerini” ve “Geçici bir ateşkes ve uzun vadeli bir çözüm sağlanması; bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusunda çok iyi hislerim var” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Arroyo’nun yeni rotası Brezilya

Brezilya ekibi Fortaleza, Keny Arroyo’nun transferi için Beşiktaş ile görüşmelere başladı.

CHP’li Emir’den Bakan Yerlikaya’ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Mansur Yavaş’tan ‘Bir Şehir Nasıl Katledilir’ başlıklı Ovacık paylaşımı: Kat sınırı arttırıldı, rant projesidir

Mansur Yavaş’tan ‘Bir Şehir Nasıl Katledilir’ başlıklı Ovacık paylaşımı: Kat sınırı arttırıldı, rant projesidir

İmamoğlu’ndan yeni belgesel: Her şey o gece başladı

2 Mayıs’ta “19 Mart darbesi nasıl yapıldı” başlıklı bir belgesel yayımlanan Ekrem İmamoğlu’nun YouTube kanalından “Korku-19 Mart Operasyonu ve Öncesi” adlı ikinci bir belgesel çıktı.

17 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası başlıyor

Genç güreşçiler, Yunanistan’da yarın başlayacak 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda mindere çıkacak.

Organ bağışında dijital başvuru dönemi: e-Devlet ve e-Nabız’dan yapılabilecek

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu, TBMM’de kabul edilen yeni düzenlemeyle organ bağışında ‘dijital başvuru’ döneminin başladığını belirterek, ”Vatandaşlarımız, artık e-Devlet ve e-Nabız üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde organ bağışçısı olabilecek” dedi.