ABD devlet yetkilileri ve ailelerine vize kısıtlaması getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiyalı Hükümet Yetkilileri ve Ailelerine Vize Kısıtlamaları Getiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümet yetkilileri ve yakın aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarını onayladı. Bakan Marco Rubio’nun kararıyla, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların Kolombiya’ya inişine izin verilmeyecek.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından sınır dışı edilen Kolombiyalı göçmenlerin ülkeye dönüşüne izin vermeyen açıklamanın ardından, ABD’nin sınır dışı etme uygulamalarına devam edeceği belirtildi.

ABD Senatörü Rubio’nun, Bogota’daki ABD Büyükelçiliğine talimat vererek, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların kolombiya’da inişine engel olan Kolombiyalı yetkililere ve ailelerine vize işlemlerinin derhal askıya alınmasını emrettiği kaydedildi.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise ABD’nin ulusal güvenliği ön planda tutacağı ve vize kısıtlamalarının Kolombiya’nın kendi vatandaşlarını geri kabul etmesi durumuna kadar devam edeceği oldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun ABD’den sınır dışı edilen göçmenlerin ülkeye inişine izin vermemesi üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın acil ve kararlı misilleme tedbirleri alınması talimatını verdiği belirtilmişti.

Trump Yönetiminin Göçmen Politikaları

Trump yönetimi, ABD’de göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Sınırdaki düzensiz göçmen akışını durdurma sözü veren Trump, ABD-Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için yeni önlemler alıyor.

Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesi ile sınıra 1500 asker gönderme kararı alınmıştı. Ayrıca federal ajanslara, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için geniş yetkiler verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 538 belgesiz göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinin çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu gelişmeler ışığında, ABD’nin göçmen politikaları daha da sertleşiyor ve sınırdaki önlemler artarak devam ediyor.

Related Posts

Netanyahu, İran’da “rejim değişikliğinin mümkün olduğunu” iddia etti

Netanyahu, İran’da “rejim değişikliğinin mümkün olduğunu” iddia etti

4 yaşındaki çocuğuna şiddet uygulayan anne gizli kameraya yakalandı! Kocası görüntüleri izlerken dondu kaldı

İstanbul Ataşehir’de 4 yaşındaki çocuğunun vücudunda morluklar gören Bekir Kor, eve yerleştirdiği gizli kamerayla Cezayir asıllı eşi Hafsa O.’nun çocuğunu dövdüğü anları kaydetti. Görüntüler ile savcılığa başvurarak boşanma davası açan Bekir Kor, suç duyurusunu gören eşi Hafsa O. tarafından kızının kaçırıldığını iddia etti.

BM’den, Suriye’de yeni seçim adımına destek

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’nın Halk Meclisi Seçimleri Yüksek Komitesi’ni kurma kararını memnuniyetle karşıladı. Pedersen, “bu adımın siyasi geçiş süreci açısından önemli olduğunu …

MEB’in örnek sorularını çözen öğrenciler, LGS’ de öne geçecek!

LGS 2025’de sınav soruları; akıl yürütme, analitik düşünme, okuduğunu anlama ve bilgi ağırlıklı geldi. Türkçe’ de, çok sayıda çeldirici şık olması ve uzun paragraf soruları adaylara zaman kaybettirdi. Matematik testi, yine zorladı.

LGS heyecanı başladı: Öğrenciler sınava girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başladı.

Resmî Gazete’de bugün (15 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (15 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)