İstanbul’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

İstanbul’da Gerçekleştirilen Operasyonda Yakalanan 117 Kaçak Göçmen ve Göçmen Kaçakçılığı Yapan 10 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan 117 kaçak göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 10 şüpheli yakalandı. Şüpheliler arasında 4 kişinin sahte kimlik ve pasaport düzenlediği belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçle mücadele kapsamında il genelinde geniş çaplı çalışmalar yürüttü. Esenler, Başakşehir ve Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonlarda göçmenlerin kötü koşullar altında barındırıldığı belirlendi. Operasyonlarda göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 6 şüpheli ve 73 kaçak göçmen yakalandı.

13 Temmuz’da yapılan denetimlerde 776 yabancı uyruklunun parmak izi sorgulandı ve 44 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca sahte belgelerle yapılan göçmen kaçakçılığını önlemeye yönelik çalışmalarda 5 sahte kimlik, 30 sahte pasaport ile 900 euro ve 300 dolar ele geçirildi.

İstanbul Havalimanı’nda durdurulan 2 kişinin sahte kimlik kullandığı tespit edildi, çantalarında 203 sahte kimlik bulundu. Sahte belgeleri temin ettiği belirlenen şüpheli ise Fatih’te yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığı Yapan 10 Kişi Tutuklandı

Toplamda 6 göçmen kaçakçısı ve 4 sahte belge düzenleyicisi tutuklandı. Yakalanan 117 kaçak göçmen ise işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Related Posts

Sinop’ta Bıçaklı Kavga: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Sinop’ta yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada S.T. bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Kemal Okuyan’dan ‘Bahçeli formülü’ne yanıt: ‘Sömürücülerin devlet yöneticisi olamayacağı kuralına ne dersiniz?’

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda sarf ettiği aktarılan “Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olsun, bir Kürt, diğeri Alevi olsun” ifadelerine yanıt verdi.

Kocaeli’de Eşini Tüfekle Vuran Kadın Tutuklandı

İzmit’te tartıştığı kocasını tüfekle vurarak öldüren kadın polis tarafından tutuklandı.

Kurtalan’da Hafriyat Kamyonu Trafiği Tehdit Etti

Kurtalan’da bir hafriyat kamyonu karşı şeride geçti, vatandaşlar önlem talep etti.

Anlaşma sağlandı: Marcus Rashford

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Marcus Rashford’ın transferi konusunda Barcelona ile anlaşmaya vardı.

İTÜ Tanıtım Günleri Başlıyor

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri, 24 Temmuz-3 Ağustos’ta Ayazağa’da yapılacak, burs imkanları sunulacak.