Van’da 8. Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor: Pablo Picasso’nun Eserleri Sergilenecek
Van, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 8. durağı olarak dünyaca ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun eserlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
Festival kapsamında “Yaratılış Her Şeydir” adıyla sergilenecek olan 74 orijinal eser, Tariria Kültür, Sanat ve Gastronomi Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Bu eserler arasında gravürler, litografiler, çizimler ve fotoğraflar yer alıyor. Van, çağdaş sanatı tarihiyle buluşturacak bir ilke imza atacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalde Pablo Picasso’nun eserlerinin sergileneceğini duyurarak şunları söyledi: “Şehirlerimizi kültür ve sanatla buluştururken marka değerlerini de artırıyoruz. Pablo Picasso’nun eserlerinden uluslararası sanatçı performanslarına, sergilerden konserlere kadar birçok etkinlikle Van, sanatın merkezi haline gelecek.”