Yunanistan’da içme suyu krizi: Bazı bölgelerde OHAL kararı!

Serres Kentinde Uranyum Alarmı: 3 Yerleşim Biriminde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Serres kentinde, içme suyunda yüksek seviyede uranyum tespit edilmesi nedeniyle 3 yerleşim biriminde olağanüstü hal ilan edildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’in bildirdiğine göre, Sivil Koruma Genel Sekreteri tarafından alınan bu karar, Serres, Lefkonas ve Kristos yerleşim birimlerindeki uranyum sorunuyla daha etkin mücadele edilmesini amaçlıyor.

Olağanüstü hal kararı, Serres Belediye Başkanı Varvara Bitlianga’nın talebi üzerine alındı ve 26 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Bu kararla ilgili belediye ve kurumlara, acil durumlarda kullanılabilecek kaynaklara ulaşım imkanı sağlanacak ve sorunun çözüm süreci hızlandırılarak vatandaşlara destek sunulacak.

Serres’te geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kontrollerde, içme suyunda tehlikeli seviyede uranyum tespit edilmiş ve beş yerleşim bölgesinde suyun kullanımı geçici olarak yasaklanmıştı. (AA)

Related Posts

Özgür Özel Erdoğan’a yeni Anayasa şartını açıkladı

Muhalefete yeni Anayasa çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP lideri Özel’den cevap geldi.

Trump’ın Harvard kararına mahkeme engeli

ABD’deki Boston Bölge Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere yönelik vize programını askıya alma girişimini süresiz olarak durdurdu. Mahkemenin kararına göre, ABD yönetimi Harvard öğrencilerinin kişisel bilgilerini talep edemeyecek.

17 yaşında kendisini ‘kamu görevlisi’ olarak tanıttı: Altın, gümüş, dolar ne varsa aldı

Yalova’da telefonda kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen 17 yaşındaki A.B.B. tutuklandı.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu SÖZCÜ TV’de soruları yanıtlıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu SÖZCÜ TV canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

ABD’nin Gazze’de ateşkes teklifi: İsrail basını detayları açıkladı

İsrail basını, ABD’nin Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında önerdiği yeni ateşkes anlaşması teklifinin 60 günlük geçici ateşkesi içerdiğini bildirdi. Teklifin, Gazze’de tutulan 9 İsrailli esirin serbest bırakılması ile 18 cesedin teslimini kapsadığı kaydedildi.

Ekipler her yerde onu arıyor: 73 yaşındaki adam iki yengesini katletti

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hacıağa köyünde, M.Ç. (73) adlı şahıs, kardeşlerinin eşleri Elmas Ç. (52) ve Hatun Ç.’yi (60) evlerinde silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından şüpheli kaçarken, jandarma geniş çaplı arama çalışması başlattı