Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayları başladı

Eğitim Politikaları İçin Yeni Yönelimler Belirlendi: Çalıştay Değerlendirmesi

İki günlük çalıştaylar, eğitim politikalarının belirlenmesinde üç temel konuya odaklandı. Bu temalar; “Erdem-değer-eylem çerçevesinin okul iklimine etkisi”, “becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi” ve “disiplinler arası çalışmalar” olarak belirlendi. İlk konu başlığı altında, öğretmenlerin değer odaklı eğitim yaklaşımını sınıflarına nasıl entegre ettikleri ve bu yaklaşımın öğrenci davranışları üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci başlıkta ise, öğretmenlerin becerilerin ölçülmesi sürecinde kullandıkları araçlar ve bu alandaki iyi uygulamalar paylaşıldı. Üçüncü temada ise disiplinler arası iş birliğinin sınıf içindeki yansımaları, branşlar arası iş birliği olanakları ve karşılaşılan zorluklar ele alındı. Ayrıca, eğitimde yapay zeka kullanımı ve akran zorbalığı gibi güncel konular da öğrenme ortamlarını nasıl etkilediği üzerine değerlendirildi. Bu konular kapsamında, öğretmenlerin karşılaştığı durumlar, destek ihtiyaçları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

POLİTİKA OLUŞTURMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Toplam 390 kişinin katıldığı çalıştaylarda, her şehirden bir daire başkanı ve dört bakanlık personeli yer aldı. Ayrıca, dört akademisyen grupları yönlendirirken, farklı okul türlerinden sekiz okul yöneticisi, sekiz rehber öğretmen ve farklı branştan (fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı) sekiz öğretmen de çalışmalara dahil edildi. Çalıştaylardan elde edilen verilerin, okulların atmosferini güçlendirmekten disiplinler arası uygulamaları yaygınlaştırmaya, beceri odaklı ölçme-değerlendirme uygulamalarını geliştirmekten eğitimde yapay zeka okuryazarlığına kadar birçok alanda politika oluşturma sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bölgesel çalıştaylar, 8-9 Mayıs tarihlerinde Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da devam edecek.

Related Posts

ÇAYKUR 1500 İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI: 18-50 yaş arasında en az ilkokulu mezunu olanlar başvurabilecek!

ÇAYKUR 1500 işçi alımı başvuru ekranı erişime açıldı. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun bölgesinde yaşayan vatandaşlar, mevsimlik işçi alımı için başvuruları ile birlikte ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı şartlarına yoğunlaştı. 931 mevsimlik beden işçisi (tahmil-tahliye), 405 Meslek Lisesi ve dengi okul mezunu ile MYO Mezunu teknik kariyerli mevsimlik işçi, MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Bölümü mezunu 60 çay eksperi, Rize ili Ambarlık Çay Fabrikasına 50 engelli ve 30 eski hükümlü mevsimlik işçi, Trabzon ili Karaca Çay Fabrikasına10 engelli ve 6 eski hükümlü mevsimlik işçi, Artvin ili Muratlı Çay Fabrikasına 6 engelli ve 2 eski hükümlü mevsimlik işçi; noter kurası ile işe (MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Bölümü mezunları hariç) alınacak. İşte, ÇAYKUR mevsimlik beden işçisi alımı başvurusu 2025 son durum.

Liselerde eğitim 3 yıla mı iniyor? Lise zorunlu eğitim süresi düşecek mi, kaç yıl olacak, liseler 3 sene mi olacak? Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulundu!

Liselerde zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceği konusu gündemin öne çıkan konularından birisi oldu. Lise 3 yıla mı inecek? Sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceğine dair açıklamaları, öğrenciler, veliler ve eğitimciler arasında büyük yankı uyandırdı. 2012’den bu yana uygulanan 4+4+4 sisteminin son 4 yılı olan lise eğitimi, tartışmaların odağında. Bakan Tekin, lise süresinin kısaltılması ve mesleki eğitime erken yönlendirme gibi modellerin masada olduğunu belirtti. Peki, Liselerde eğitim süresi 3 yıla mı inecek? Zorunlu eğitim kısalacak mı, lise 3 sene mi olacak?

Bakan Tekin, öğrencilerle bisiklet etkinliğinde buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulda öğrencilere yönelik çeşitli eğitim etkinliklerine katıldı ve öğretmenlerle sohbet etti.

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI 2025 RESİMLİ YENİ (Cuma akşamı mesajları ve sözleri) | Gönüllere dokunan dualı, ayetli, hadisli, anlamlı, farklı, değişik, uzun, şık, cuma mesajları – En etkileyici cuma günü kutlama mesajı: Hayırlı Cumalar!

Cuma mesajları etkileyici ve resimli 2025 seçenekleri, cuma akşamı gönderilerinde yer almaya başladı. 2025 yılına özel hazırladığımız en güzel, dualı, ayetli ve resimli en güzel cuma mesajları sayesinde siz de yakınlarınıza manevi bir selam gönderebilirsiniz. WhatsApp, SMS, Facebook, Tiktok üzerinden iletilebilecek samimi ve içten mesajlara kadar geniş bir mesaj arşivini sizler için derledik…. Müslüman alemi için büyük bir öneme sahip mübarek cuma gününe kavuşmanın manevi huzuru içerisinde yer alanlar, 9 Mayıs cuma gününde sevdiklerine ‘Hayırlı Cumalar’ dilemek için kısa, değişik ve farklı cuma mesajlarını tercih edecekler. Küs olanların barışmasına, hasta olanların manevi huzur bulmasına vesile olan dualı, ayetli ve hadisli cuma mesajları büyük bir öneme sahip mübarek cuma günlerinde güzel dileklere tercüman oluyor. Hareketli, yazılı, şık, hiç duyulmamış, değişik ve yeni cuma mesajları, en çok ilgi gören cuma sözleri arasında yer alıyor. İşte, 9 Mayıs’a özel, anneye, babaya, ark

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir