Gazze’de Yetersiz Beslenme Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze’de İsrail Engeline Takılan Yardım Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana yardım girişine izin vermemesi sonucu yeterli beslenme ve ilaç sıkıntısı yaşayan 11 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2,3 milyon kişi, İsrail’in yardım girişlerini engellemesiyle gittikçe derinleşen gıda ve ilaç sıkıntısıyla mücadele ediyor.

Filistinliler, İsrail saldırıları ve zorla yerinden edilmeye ek olarak temel yaşam gereksinimlerinin karşılanmamasıyla baş etmeye çalışıyor.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda yaşayan 11 aylık Uday Ahmed isimli bebek, yetersiz beslenme ve ilaç sıkıntısı nedeniyle hayatını kaybetti.

Annesi Esma Haydar Ahmed, bebeğin beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek Gazze’deki ablukanın insanların hayatta kalma mücadelesini zorlaştırdığını ifade etti.

Gazze’deki sağlık sorunlarına dikkat çeken Esma, savaşın, yıkımın ve sınır kapılarının kapalı olmasının bölgedeki ilaç sıkıntısını artırdığını vurguladı.

Esma, oğlunun kaybının ardından Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaştırılması gerektiğini ve uluslararası toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş ise İsrail’in insani yardımı engellemesinin sonucunda yetersiz beslenme nedeniyle 11 aylık bebeğin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insani yardım engelinin kaldırılması çağrısında bulunan Berş, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybeden 53 çocuğun olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Deveci – Güncel

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.