İstanbul Büyükşehir’den kamu hizmetlerine dijital dönüşüm

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veri Merkezi, kamuya ve özel sektör kuruluşlarına geniş yelpazede hizmet sunmak için güçlü fiber altyapı, hibrit bulut altyapısı ve IoT platform çözümleri sağlıyor. Son beş yılda kapasitesi on kat artırılarak 300 TB’dan 3 PTB’a yükseltildi.

Hibrit bulut altyapısına geçişte Bulutistan ile iş birliği yapılırken, yenilikçi çözümler geliştiriliyor. Sanal veri merkezine dayalı bu yenilikler, İstanbul genelinde kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm için güçlü bir altyapı sunuyor.

İBB İştirakler Teknoloji Grubu Başkanı Erol Özgüner, iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için teknolojik altyapımızı güçlendiriyor ve yenilikçi çözümler geliştiriyoruz. Istcloud projesi, kamu kurumlarının bulut veri merkezi ihtiyaçlarına stratejik çözüm sunarak veri güvenliğinden operasyonel esnekliğe kadar birçok alanda fark yaratacak.” şeklinde konuştu.

İSTTELKOM Genel Müdürü Melih Geçek, veri güvenliğine vurgu yaparak, Bulutistan ile yapılan iş birliğinin, sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtti. Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk ise, iş birliğinin İBB ve iştiraklerine ait dijital altyapının daha güvenilir, esnek ve verimli hale gelmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Related Posts

Samsunlu doktorun NASA heyecanı: Orada hiçbir Türk’ün adını görmedim

Samsun’da uzay fotoğrafçılığına merak salan aile hekimi Mehmet Hakan Özsaraç’ın (56) bu zamana kadar 8 çalışması, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından ‘Günün Astronomi Fotoğrafı’ olarak seçildi. Bu çalışmalardan 2’si NASA’nın resmi sitesinde yer alırken, Özsaraç son olarak James Webb Uzay Teleskobu ile çektiği fotoğrafı da NASA’ya gönderdi. Dr. Özsaraç, “NASA tarafından 3’üncü bir görselin yakında yayınlanacağını bildirdiler. Büyük ihtimalle bu da James Webb Teleskobu’ndan olacak. Orada hiçbir Türk’ün adını görmedim şu ana kadar” dedi.

Müzik dinlerken tüylerin diken diken oluyorsa, beynin diğer insanlardan farklı çalışıyor olabilir

Müzik dinlerken bir anda vücudunuzun ürperdiğini, tüylerinizin diken diken olduğunu hissediyorsanız yalnız değilsiniz. ‘Frisson’ adı verilen bu his, beyninizin hem duygusal hem fiziksel düzeyde derin bir tepki verdiğini gösteriyor.

Apple’ın 9 yılın ardından iPhone’da isim değişikliği yapabileceği iddia edildi

Apple’ın bu yıl farklılıklar yapması bekleniyor. iOS 19’un isim değişikliği ile tanıtılacağı iddialarının yanında iPhone tarafında da benzer bir stratejiyi izleyebileceği söyleniyor.

Huawei Watch 5’in yeni sensörü X-TAP sağlık teknolojisinde çığır açtı

Huawei Watch 5, klasik çizgileri modern detaylarla birleştiren estetik bir tasarıma sahip. Karman hattından ilham alan kavisli formu, bileği sararak hem günlük kullanımda hem de spor esnasında üst düzey konfor sağlıyor. 42 milimetrelik modeli altın …

Tırmanma Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı Eskişehir’de

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ayağı, 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde düzenlenecek.

Meta’dan 16 yaş altı için devreye alınan uygulama

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, internette gençleri olumsuzluklara karşı korumak adına “Genç Hesapları” uygulamasını devreye aldıklarını belirtti.