‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında işlem yapıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Üzümcüoğlu ve diğer isimler hakkında yurt dışı çıkış yasağı koydu ve ayda iki kez karakola imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrolle serbest bırakılmalarına karar verdi.
“GELECEK CUMHURBAŞKANLARIMIZ, MÜHENDİSLERİMİZ, DOKTORLARIMIZ İÇİN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”
Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu, adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından kendisine destek verenlere teşekkür mesajı paylaştı. Üzümoğlu, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganının olduğu fotoğrafı eklediği paylaşımında şunları kaydetti:
“Herkese gösterdiği destek için teşekkür ederim. Eğer birlik olursak, eğer öteki demeden kol kola olursak, eğer barış içinde sözümüzü söylemekten çekinmezsek, umut dolu güzel günler bizimdir. Hapsedilen gençlerimiz, yarınlarımız, gelecek cumhurbaşkanlarımız, mühendislerimiz, doktorlarımız, sanatçılarımız için mücadele etmek zorundayız. Bu memleket bizim. Gelecek bizim.”
More Stories
Bakan Tunç’tan Meclis’teki Kent Uzlaşısı önergesine yanıt: ‘Bakanlığımızda bilgi yok’
Burdur’da yanmış erkek cesedi bulundu
Engelli bir çocuğun bakım merkezinde darp sonucu ölümüyle ilgili dava görüldü: Üç sanık için beraat kararı