Bloomberg: Ukrayna, Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybedebilir

ABD’li Yetkililer: Ukrayna, Kursk’ta Toprak Kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıldan fazla bir süredir devam ederken, ABD basınına bilgi veren ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye başladığını ve bu bölgedeki toprakların tamamını kaybedebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’e konuşan ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere göre, Ukrayna’nın Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybetme ihtimali var. Rusya’nın karşı saldırısı sonucunda Ukrayna’nın Kursk’ta ilerlediği toprakların yaklaşık yarısını kaybettiği belirtilen haberde, ABD’li yetkililerin öngörülerine yer veriliyor. Beklenti, Ukrayna’nın ilkbahara kadar geri kalan toprakları da kaybedebileceği yönünde ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya ile olası ateşkes müzakerelerinde önemli bir kozunu kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde Rusya tarafında savaştığı iddialarına da haberde yer veriliyor.

ABD’Lİ YETKİLİLERİN UMUDU ‘GERİ ÇEKİLME’

ABD’li yetkililere göre, eğer Moskova Ukrayna’yı Kursk’tan çıkarmak için ocak ayında bir saldırı başlatırsa, Ukrayna Kursk’ta elinde bulundurduğu toprakları sadece ilkbahara kadar tutabilir ve sonrasında ya kuşatılabilir ya da geri çekilmeye zorlanabilir. Kimliklerini gizli tutarak konuşan ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın Kursk’taki topraklarda beklenenden daha uzun süre direndiğini ve bunun kısmen ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze kullanma izni vermesiyle sağlandığını belirtiyor.

Bir başka ABD’li yetkili ise Ukrayna’nın Kursk’taki amaçlarının toprakları elinde tutmaktan ziyade Rusya’yı zayıflatmak olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda, olası bir geri çekilmenin ‘taktik bir başarı’ olarak değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Bloomberg’e konuşan yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in çok fazla kayıp vermemek adına erken bir geri çekilme emri vereceğini umduklarını ifade ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

ABD ile İran arasındaki görüşmeler sona erdi

İran’la ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılan görüşmelerin 4’üncü turu sona erdi. Yapılan açıklamada, “Görüşmelerin bir sonraki turunun yeri ve zamanı Umman koordinatörü tarafından duyurulacaktır” denildi.

Son Dakika… CHP’nin 5. miting adresi belli oldu!

Son Dakika Haberi… İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından her Çarşamba İstanbul’da düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin beşincisinin Silivri’de yapılacağı açıklandı.

İstanbul’un barajları yaza hazır mı? Su seviyesi yeniden geriledi

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’in altına düştü. İSKİ verilerine göre kente su sağlayan barajlarda şu an 693 milyon metreküp su bulunuyor. Yaz ayları yaklaşırken su tüketimi artmaya devam edecek.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir