Panama Devlet Başkanı’ndan Trump’a ‘kanal’ yanıtı: Konu tartışmaya kapalı

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı Tartışmaya Kapalı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Başkanı Donald Trump’ın Panama Kanalı’na yönelik sözlerini değerlendirdiği haftalık basın toplantısında, kanalın statüsünün tartışılmaz olduğunu belirtti.

AA’nın aktardığına göre, Mulino, Trump’ın açıklamalarını eleştirerek, “Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğu hukuki ve siyasi bir gerçektir. Eğer Trump’ın farklı bir niyeti varsa, bu tartışmaya yol açmaz” dedi. Kanalın Panamalılar için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Mulino, “Kanal Panamalılara ait ve bu gerçek değişmez. Kanalın Panamalılar tarafından yoğun emek ve fedakarlıkla elde edildiği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

‘TANRI AŞKINA, KANALDA ÇİN ASKERİ YOK…’

Mulino, Kanal geçiş ücretleriyle ilgili sürece de değinerek, “Bu ücretler keyfi olarak belirlenmez. Bu konuda saygı gösterilen ve şeffaf bir süreç mevcuttur” dedi. Trump’ın Çinli asker iddialarına da yanıt veren Mulino, “Panama Kanalı’nda Çin’in herhangi bir rolü olmadığı kesindir. Çin askeri yoktur” diye belirtti.

Ne Olmuştu?

Trump, 22 Aralık’ta Panama Kanalı’nın yüksek ücretleriyle Panama’yı suçlamış ve kanalın düzgün yönetilmediğini savunmuştu. Eski Başkan Jimmy Carter’ın kanalın Panama’ya devredilmesini hata olarak gören Trump, kanalın Panama’nın egemenliği altında olması gerektiğini savunmuştu.

Mulino, Trump’ın bu sözlerine karşı çıkarak, Panama’nın egemenliği ve bağımsızlığının pazarlık konusu olmadığını vurgulamıştı. Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğini belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Engelsiz Cengiz yıktı geçti

Otel inşaatına başlayan Cengiz Holding ağaç bırakmadı, cenneti betona gömdü. Tarihi eserleri dümdüz etti. Kimsenin ‘dur’ demediği Cengiz hızını alamadı, şimdi de Cennet Koyu’na marina için denizi dolduruyor.

Türkiye Spor Ülkesi Olma Yolunda İlerliyor

Bakan Bak, Türkiye’nin spor başarısını ve madalya kazanımını vurguladı, başarı için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Uçak İstanbul’a geri döndü. Havada powerbank paniği!

Şarj dolum kutusu olan powerbank yolcu koltuğunun arasına sıkıştı. Hostesler ve kabin ekibi powerbanki çıkaramayınca pilot uçağı geri İstanbul’a getirdi. İstanbul-Seul seferini yapan özel bir havayoluna ait uçakta bir yolcuya ait powerbank …

Yangında siyaset yapan AK Gençlik’e Belediye Başkanı fırçası

Bursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken bölgeye giden AK Gençlik yelekli kişiler, “Şu an burada ne yiyecek var ne içecek var” dedi. Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan’dan büyük tepki geldi. ‘Burası siyaset yapma yeri değil; dön bakayım arkanı’ diyerek AK Gençlik yazısını kameraya gösteren başkan ‘Ciğerimiz yanarken yapılmaz’ dedi.

Arroyo’nun yeni rotası Brezilya

Brezilya ekibi Fortaleza, Keny Arroyo’nun transferi için Beşiktaş ile görüşmelere başladı.

CHP’li Emir’den Bakan Yerlikaya’ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına tepki gösterdi.