CHP lideri Özel: Kimi tehlikeli görüyorlarsa kapatacaklar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yürüyen süreç Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecidir. Buradan ‘Toplumsal muhalefetin adayını biz belirliyoruz, böyle olacaktır’ falan gibi bir yaklaşımımız yok. Ama bütün muhalefet partilerini çok önemsiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Özel ve Arıkan, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. Özel, Saadet Partisi’ni geçirdiği kurultay süreci adına kutlayarak, Arıkan’a yeni görevinde başarı dileğinde bulunduklarını söyledi. Özel, “İçinde bulunduğumuz siyasi konjonktüre ilişkin, partimizin karşı karşıya bulunduğu saldırılar, yargı tacizi ve bu sürece karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili organlarında alınan kararlar ve yürütülen süreçler hakkında da Sayın Genel Başkanımıza ve heyetine bilgi verme imkanı buldum. Bundan sonra da Sayın Genel Başkanımızla, bundan önce birlikte yürüttüğümüz ittifak süreçlerindeki iyi ilişkiler ve olumlu birlikte çalışma süreçlerini de hatırlayarak, bundan sonraki süreçte de iletişim halinde olmaya, içinde bulunulan siyasi şartları birlikte değerlendirmeye karar verdik. Bu konuda karşılıklı mutabakatımızı ifade ettik” diye konuştu.

‘TÜSİAD NEREDE HAKSIZ’

Soruları yanıtlayan Özel, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “TÜSİAD yeni bir şey söylemiyor. Bunu ilk kez TÜSİAD da söylemiyor; hepimiz söylüyoruz, sendikalar söylüyor, işçilerin örgütü söylüyor. Şimdi de patronların örgütü söyledi. Bu söyledikleri, ‘Bunlar yaşanıyor’ dedikleri hangisi yaşanmadı Türkiye’de? Yaşam hakkıyla ilgili, insanların konakladıkları bir otelde bir yangın çıkıp da bu kadar kişinin hayatını kaybetmesinden tutun da yaşam hakkına dair söylediklerinden, yargı bağımsızlığına, soruşturmalara dair söylediklerine kadar TÜSİAD nerede haksız? Bugün açılan soruşturma, dün TÜSİAD Başkanının yaptığı açıklamayı doğrulamıştır. Böyle bir açıklama dünyanın hangi ülkesinde soruşturma ile sonuçlanır? Almanya’da TÜSİAD’ın muadili kurum bu açıklamayı yapsa, hükümeti eleştirse böyle bir soruşturma açılıyor mu? İngiltere’de, Fransa’da, gelişmiş demokrasilerde açılıyor mu? Peki açılmayan bu ülkelerin milli geliri kaç para?” ifadelerini kullandı.

‘ERKEN SEÇİM TALEBİNİ YÜZDE 70 GÖSTEREN ANKETLER VAR’

Özel, erken seçim tartışmaları ile ilgili, “Sayın Erdoğan, ‘Ülkenin böyle bir talebi, sorunu yok ki’ demiş. Herhalde geldiği ülkeleri kastediyor. Malezya’da falan yok herhalde. Bizim burada var. Aramıza hoş geldi; bir sorsun, sokağa çıksın bakalım. Salon seven, sıcak seven Erdoğan’ı sokağa çıkmaya, seçmene sormaya davet ediyorum. Hazır sorulmuşu var. Hepimizin abonesi olduğu, tüm partilere giden anketler var. Bir baksın bakalım 31 Mart’ta yüzde 30’larda, 25’lerde olan erken seçim talebi şimdi nerelere tırmanmış? 65 gösteren var, 70 gösteren var. Sayın Erdoğan, ‘Milletin erken seçim talebi yok’ diyorsa, onu inip bir de pazarda ateş pahası etiketlerle muhatap emekliye sorsun. Çıksın gitsin, kasabın önünden geçemeyen asgari ücretliye sorsun ya da gitsin böyle veresiye defterlerini tahsil edemeyen esnafa sorsun” diye konuştu.

‘ADAYI GEÇ BELİRLERKEN HATA YAPTIK’

Partisinin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine değinen Özel, “Bizim anladığımız siyaset biçiminde, partiler kendi içlerinde ve kamuoyunu ilgilendiren ve ileride ülke açısından sonuç doğurabilecek süreçleri yaşıyorlarsa, bundan birbirlerini haberdar etmeleri doğru olur. Cumhurbaşkanı adayımızı belirlerken, bir siyasi partinin genel başkanı doğal adaydır. Sayın Babacan, Yeniden Refah Partisi’nde Sayın Erbakan bunları ifade ettiler. Ama ben kendim aday olmadığım için yerime bir aday belirlenirken bir süreç tarif ediyoruz. Bu süreç hakkında da bilgilendirme imkanı bulduk. Ama ziyaretimizin özü, ‘hayırlı olsun’ ziyaretidir. Ama bunun dışında da sürekli iletişim halinde olmak, daha sık bir araya gelmek ve gitmek noktasında da hemfikiriz zaten. Biz geçen seçimde, adayı çok geç belirlerken hata yaptık. Ama sürekli ittifak konuşarak çok erkenden de hata yaptık. İttifak ihtiyaç olursa günü geldiğinde bunlar mutlaka değerlendirilir. Şimdi yürüyen süreç Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecidir. Buradan ‘Toplumsal muhalefetin adayını biz belirliyoruz, böyle olacaktır’ falan gibi bir yaklaşımımız da yok. Ama bütün muhalefet partilerini çok önemsiyoruz. Toplumsal muhalefeti bir arada tutmak ve onlarla bir arada olmak için, hep birlikte olmamız için bir patronaj talebimiz yok. Bütün muhalefetle birlikte emek vermeye, mücadele etmeye hazırız” dedi.

‘HODRİ MEYDAN’

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘CHP’li belediye başkanları kendi aralarında çatışıyorlar, biz işimize bakıyoruz’ şeklindeki sözlerine ilişkin soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Olması gerekeni söylemiş; ama yapması gerekeni söylememiş. Böyle yapmıyorlar. Bugün Akın Gürlek’i İstanbul’a ben atamadım. Akın Gürlek İstanbul’da çok mahkeme değiştirerek ve belki dünya yargı tarihinin en mobilize hakimi olarak adaleti katletti. Sonra da ödülünü aldı. Siyasi bir makam olarak Erdoğan’ın nitelendirdiği bakan yardımcılığı görevine geldi. ‘Eskiden bakanlar siyasi, müsteşarlar teknikti. Şimdi bakanlar teknik, yardımcıları siyasi’ diyen ben değilim. Eğer bir hakim ya da savcı siyasete atılmak için istifa ederse, görevine geri dönemez. Erdoğan’ın siyasi rakipleri tek tek ayıklanıyor. Bugün Türkiye’de demokrasi, yargı darbesinin karşısında. Ondan sonra tutmuş, ‘Benim alakam yok. Ben karışmam. Siyasi yasak benim işim değil’ ki kendisi siyasi yasak mağdurudur. Siyasi yasak mağduriyetini anlata anlata iktidara gelenler, bugün rakiplerine, yani neyle muhatap oldularsa mislini kendileri yapıyorlar. ‘Gördükleri zulümden ders alıp bu ülkeyi demokratik bir ülke yapacaklar’ diye düşünürken, ‘gördükleri zulmü unutmayıp kimselere bunu yapmazlar’ diye beklerken beterini yapıyor. En sonunda siyasi rakibi olan siyasi partileri kapatmaya da gelirlerse şaşırmam. Çünkü kendileri kapatma davası ile muhatap olmuşlardı. En sonunda görün, kimi tehlikeli görüyorsa kapatacak. Bu noktaya getirmeye çalışıyor. Biz de buna teslim olmamak için çok özel bir sürecin içindeyiz. Bize savaş ilan etti Erdoğan, şimdi de savaşıyor bizimle. Biz de siyaseten yapmamız gereken neyse bütün gücümüzle, bütün gayretimizle, bütün kudretimizle bunu yapmak durumundayız. Onun gündemi buraya sıkıştırmasına karşı erken seçimin gündemi; bu ülke nasıl zenginleşecek, bu insanların karnı nasıl doyacak, bu açlık ve sefalet nasıl bitecek, emekliye zam nasıl verilecek, asgari ücret nerelere gelecek. Gümbür gümbür bunları konuşmaya geliyoruz. Sanmasın ki onun yargı tacizini konuşmaya devam edeceğiz. Onun gereğini yapacağız. Yolumuza çıkacağız, önümüze bakacağız. Hodri meydan. Ne yapıyorsa yapsın.”

ARIKAN: ADAYLIĞIN ERKEN AÇIKLAMASIYLA ALAKALI KAYGILARIMIZ VAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ise Özgür Özel’e teşekkür ederek, “Siyasi partilerin bir araya gelmesi, güncel konuları değerlendirmesi, ülkenin gidişatıyla alakalı müzakere yapmaları önemli. Önümüzdeki süreçte de bu görüşmeler, bu ziyaretler devam etmesi noktasında bir mutabakat sağlandı. Toplumsal muhalefetin beraber hareket etmeyle alakalı bir gündem maddemiz olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin en köklü partilerinden biri, 100 yıllık geçmişi olan bir parti. Kendi iç muhasebelerini yaparak adaylarının erken açıklanmasını daha doğru olacağız kanaatine varmışlar. Bizim Saadet Partisi olarak adaylığın erken açıklamasıyla alakalı kaygılarımız var. Biraz daha seçime yakın zamanda konuşulmasının, aday tespitinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Erken seçim olmalı mı? Mutlaka olmalı” dedi.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Öztürkmen: ‘İşte Adalet Bakanlığı’ndaki rezaletin belgesi’

CHP’li Öztürkmen, Adalet Bakanlığı’nın mülakat mağduru hâkim adayları ve adliye personellerinin açtığı davalarda 65 kez mahkum edildiğini açıkladı. Öztürkmen, mülakat sisteminin haksız ve hukuksuz olduğunun mahkeme kararlarıyla tescillendiğini, ancak buna rağmen mağduriyetlerin devam ettiğini belirtti.

İki nükleer güç karşı karşıya! Hangi ülkenin askeri açıdan daha üstün? Hindistan mı Pakistan mı?

Hindistan ve Pakistan arasında 78 yıldır sorunun çözülemediği Keşmir bölgesinde gerilim en üst seviyeye yükseldi. 1947’deki bölünmeden bu yana üç savaş yaşayan iki ülke, yeniden savaşın eşiğine geldi. Peki askeri açıdan Hindistan mı yoksa Pakistan mı daha üstün? İşte iki nükleer gücün, rakam rakam karşılaştırılması…

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Gazze’ye yardım açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, günlük basın toplantısında Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazze’ye yardımların yeni bir vakıf üzerinden yapılacağı duyumuyla ilgili soruya Burce, “Öncelikle, Gazze’ye …

Trump yönetimi, Ukrayna’yı sınır dışı edilenleri kabule çağırdı

Serra Karaçam – HALK TV Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin sınır dışı edilen kişileri kabul etmeye istekli ortakları belirlemek için girişimi devam ediyor. The Washington Post tarafından incelenen belgelere dayanarak özetlenen talep, Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir