İddia: Kızılay, bağış yapan kadının servetine çöktü

Kızılay’ın 89 Yaşındaki Zehra Özizmirli’yi Kandırarak Servetine Çöktüğü İddia Ediliyor

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı’nın, 89 yaşındaki Zehra Özizmirli’yi kandırarak 22 gayrimenkulden oluşan servetine çöktüğü iddia ediliyor. Özizmirli, yaşamını yitirdiğinde gerçeği öğrenince fenalaştığını belirtti.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; 89 yaşındaki Zehra Özizmirli, annesi ve babası için “hayır amaçlı” iki dairesini Kızılay Karşıyaka Şubesi’ne bağışlama niyetindeydi. Ancak iddialara göre Kızılay yöneticileri, kadını kandırarak Manisa’da bulunan 22 dükkân, arazi ve dairenin de dahil olduğu tüm servetini Kızılay’a bağışlamasını sağladı.

Özizmirli için İzmir Çiğli Devlet Hastanesi’nden alınan rapora göre, hiçbir hastalığı olmadığı ve tıbben işlem yapma yetkisinin olduğu, akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi.

“Belgelere İmza Attı, Kızının Kötü Muamelesine Maruz Kaldı”

Tüm mal varlığını kaybeden Zehra Özmirli, durumu anlayınca kızıyla birlikte hukuk mücadelesi başlattı. Mahkeme belgelerine göre, Özizmirli kendi isteğiyle bağış yapmak istediğini belirtti ve işlemlerin hızlıca yapılmasını istedi. Kızılay ise bağış işlemlerini başlatarak malların transferini gerçekleştirdi.

Ayrıca, Kızılay Özizmirli’nin kızına kötü muamelede bulunduğunu iddia etti.

Avukatlarına ve Yakınlarına Anlattı

Zehra Özizmirli, yaşadıklarını yakınlarına ve avukatlarına anlatmadan önce videoya kaydedilen bir konuşma yapmıştı. Özizmirli, “Kızılay’a çok yardım ettim, mektuplarım bile var. İki daire bağışlamak isterken, bütün mal varlığımın Kızılay’a devredildiğini öğrendim. Gerçeği öğrendiğimde şoke oldum ve nasıl yaşayacağımı bilemedim.” şeklinde konuştu.

Özizmirli, hukuk mücadelesini sürdürürken 92 yaşında hayatını kaybetti. Kızılay’a açılan davaların biri reddedilirken, diğeri hala devam etmektedir.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu: Heybedeki Turpun Büyüğü Bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın!

TIKLAYIN – İmamoğlu’na Basın Toplantısından Dakikalar Sonra Jet Hızıyla Soruşturma!

TIKLAYIN – Son Seçim Anketinde Çarpıcı Detaylar: AKP ve CHP’nin Oy Oranı Değişti; Erdoğan’ın Adaylığı İçin Anayasa Değişikliği Yapılması Konusunda MHP’liler Şaşırttı

TIKLAYIN – Hakkında 12 Yıl Sonra Gezi Soruşturması Açılmıştı: Gözaltındaki Menajer Ayşe Barım, Adliyeye Sevk Edildi

TIKLAYIN – Kadıköy Bit Pazarında Bıçaklı Dehşet: İtalyan Şefin 14 Yaşındaki Oğlu Ağır Yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li Vekil Kulislerdeki İddiayı Doğruladı: Muharrem İnce “Baba Ocağı”na Dönüyor

Related Posts

AKP’li üyenin ‘Türkiye hukuk devletidir’ çıkışı belediye meclisini güldürdü

Çanakkale Belediye Meclisi’nde AKP’li üyenin “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir” ifadeleri, diğer üyeleri güldürdü. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, AKP’li üyeye “Sen bizi güldürdün, Allah da seni güldürsün” dedi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Cephede hayatını mıknatıs kurtardı: ‘Kalbimden şarapnel çıkardılar’

Ukrayna’da cephe hattında geliştirilen yeni manyetik cihaz, şarapnel yaralanmalarında devrim oluşturdu. Ukraynalı bir askerin kalbine saplanan metal parça, mıknatısla çıkarıldı.

Ümraniye’de iş yerine el bombası atıldı: Saldırıda 1 kişi yaralandı

İstanbul Ümraniye’de sabah saatlerinde bir iş yerine kasklı bir kişi tarafından el bombası atıldı, olayda iş yeri sahibi hafif yaralandı. Saldırganın bombayı atıp hızla uzaklaştığı belirlenirken, dükkanda maddi hasar oluştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı, yaralı iş yeri sahibi ayakta tedavi edildi.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı