Belarus’ta seçimi Lukaşenko kazandı

Aleksandr Lukaşenko Belarus Cumhurbaşkanlığı Seçimini Yeniden Kazandı

Belarus’ta yapılan sandık çıkış anketine göre mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, oy oranının yüzde 87,6’sını alarak seçimi kazandı.

Belarus devlet televizyonuna göre, seçimlerin ardından yapılan sandık çıkış anketi sonuçlarına göre Lukaşenko açık ara farkla bir kez daha galip geldi.

Diğer adaylar arasında Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov yüzde 2,7, Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 1,8, bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yüzde 1,6 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak ise yüzde 1,2 oranında oy aldı.

Toplamda oy kullananların yüzde 5,1’i ise diğer adaylara oy verdi.

11 bin 948 kişiyle yapılan ankette oy kullanıldığı belirtilirken, Belarus Merkez Seçim Komisyonu ise seçimlere katılım oranının yüzde 85,70 olduğunu açıkladı.

Related Posts

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Almanya’nın üç eyaletinde orman yangını

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde devam eden orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor.

İmamoğlu AKP’li siyasetçilere seslendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP siyasetçilere, bürokrasiye ve iş dünyasına seslendi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.