30 milyar liralık kripto varlığı ve banka hesabına el konuldu: 18 tutuklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan SİBERAĞ-15 Operasyonlarının Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son yapılan SİBERAĞ-15 operasyonlarıyla ilgili detayları paylaştı. Yerlikaya, operasyon kapsamında “Hesaplarında 30 Milyar 478 Milyon 473 Bin TL işlem hacmi bulunan 21 şüpheli yakalandı ve 752 adet banka/kripto para hesabına el konuldu” dedi.

Yerlikaya’nın açıklamaları şu şekilde:

“Jandarma tarafından gerçekleştirilen “SİBERAĞ-15” operasyonunda, 9 ilde “Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması” suçlarına yönelik çalışmalar yapıldı. 2017-2024 yılları arasında saadet zinciri yöntemiyle 30 Milyar 478 Milyon 473 Bin TL işlem hacmi bulunan 21 şüpheli tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde, 752 adet banka/kripto para hesabına el konuldu. Tutuklanan şüpheli sayısı 18, adli kontrol kararıyla serbest bırakılanların sayısı ise 3. Operasyonlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, Adana, Denizli, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Samsun’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Ayrıca operasyonlar sırasında çok sayıda bilgisayar, telefon, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ele geçirildi.”

Kaynak

Related Posts

Soyları tamamen silinmiş: 6.000 yıllık gizemli insanlar ortaya çıktı

Kolombiya’da 6.000 yıllık iskeletler bulundu. Ancak bir nokta var ki, önceki keşiflerden ayrı kılıyor: Bu iskeletlerin, bugünkü yerli halklarla hiçbir genetik bağlantısı bulunmuyor.

Trump yönetimi, Los Angeles’taki sınır protestosuna müdahale için Ulusal Muhafızları gönderiyor

ABD’de Donald Trump yönetimi, Los Angeles’ta devam eden ve sınır muhafızlarının protesto edildiği gösterilerin büyümesi üzerine kente Ulusal Muhafızların gönderileceğini açıkladı.

Macron’dan dikkat çeken ziyaret kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 15 Haziran’da Grönland’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Yatağan’da kaybolan küçük Eylül Muğla’yı ayağa kaldırdı. bayramda çifte sevinç yaşadılar

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylül Kapla Muğla ilini ayağa kaldırdı, minik Eylül bulunması ile büyük sevinç yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti teşkilatına bayram mesajı: Bayram boyunca yetim öksüz mazlum ve mağdur çocukları hatırlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz kıymetli teşkilat mensuplarımdan özellikle istirham ediyorum: Bayram boyunca yetim, öksüz, mazlum ve mağdur çocukları hatırlayın” açıklamasında bulundu.

Gazze’de kan durmuyor: Ölü sayısı 54 bini aştı! (5 Haziran 2025)

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel bilgiler aktarıldı. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 70 cenaze ve 189 yaralı ulaştırıldığı …