Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Neler Oluyor

Neler Oluyor haberleri ve gündem başlıkları

Neler Oluyor

Neler Oluyor haberleri ve gündem başlıkları

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Eski ABD Ajanı Monica Witt İçin 200 Bin Dolar Ödül: İran’a Kaçtı

By Mehmet Yıldız
15 Mayıs 2026 1 Min Read
Eski ABD Ajanı Monica Witt İçin 200 Bin Dolar Ödül: İran’a Kaçtı için yorumlar kapalı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İran’a gizli bilgiler sızdırdığı iddiasıyla aranan eski ABD Hava Kuvvetleri ajanı Monica Witt’in yakalanması için 200 bin dolarlık ödül teklif etti. FBI, Witt’in İran Devrim Muhafızları ile işbirliği yaptığı ve eski ABD istihbarat personelini hedeflemek amacıyla kritik bilgiler sağladığını öne sürüyor.

Monica Witt’in 2013 yılında İran’a iltica ettiği bildirildi. FBI’dan yapılan açıklamalarda, Witt’in ABD’nin gizli savunma programları hakkında önemli bilgiler sızdırdığı iddia ediliyor. Washington’daki FBI Ofisi’nin Karşı İstihbarat ve Siber Güvenlik Birimi Başkanı Daniel Wierzbicki, “FBI unutmaz. Bu kritik dönemde, onun nerede olduğu konusunda bilgi sahibi olan kişilerin bulunduğuna inanıyoruz.” dedi.

Monica Witt hakkında ilk suçlamalar 2019 yılında ABD Adalet Bakanlığı tarafından yöneltilmişti. Savcılar, Witt’in ABD Savunma Bakanlığı’na ait gizli bir program hakkında İran yönetimine bilgi taşıdığını belirtiyor. Ayrıca, eski ABD hükümeti çalışanlarını hedef almak amacıyla İran istihbaratına yardımcı olduğu iddia ediliyor. CBS News’in aktardığına göre, Witt’in eski meslektaşları hakkında bilgi toplayarak bu bilgileri İran istihbaratına aktardığı öne sürülüyor.

Witt’in 2012 yılında İran’da düzenlenen ve ABD karşıtı söylemlerin öne çıktığı bir konferansa katıldığı belirtiliyor. Ertesi yıl, İran’a yeniden giden Witt’e barınma ve elektronik ekipman sağlandığı ifade ediliyor. Savcılar, Witt’in daha sonra Tahran adına çalışmaya başladığını ve gizli bilgileri İran’a aktardığını iddia ediyor.

Ayrıca, 2019’daki iddianamede Monica Witt’in yanı sıra dört İran vatandaşı hakkında da suçlamalar yer alıyor. Bu kişilerin, Witt’in eski ABD hükümeti çalışanları hakkında bilgi toplamasına yardım ettikleri belirtiliyor. Witt, 1997 yılında ABD Hava Kuvvetleri’nde göreve başlamış ve 2008’de ordudan ayrıldıktan sonra bir süre Savunma Bakanlığı için taşeron olarak çalışmıştı.

Author

Mehmet Yıldız

Follow Me
Other Articles
Previous

“Güven ve Yapay Zeka Dönemi: Dünyanın En Büyük Tüketici Ödül Ekosisteminde Yenilikler”

Next

Bakü-Brüksel Enerji Koridoru: Avrupa’nın Yeni Güvenlik Haritası

SON YAZILAR

  • Lufthansa’nın karı yüksek yakıt maliyetleri ve grev nedeniyle eridi
  • Erdoğan ve YAŞ üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti
  • BBVA Research tarih işaret etti: Merkez Bankası ne zaman faiz indirecek?
  • Tarım emtia piyasasında geçen ay buğday rüzgarı esti
  • 2026 ALES/2 ne zaman açıklanacak? 2026 ALES 2 sınav sonuçları tarihi…
  • Huawei FreeClip 2 S Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
  • Butlan CHP’sinin İzmir İl Başkanı AKP’yi aratmadı: ‘Ayrılanlar elitler’
  • Erdoğan imzaladı: Atamalar Resmi Gazete’de
  • Bu paralar artık resmen basılmayacak

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (905)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (323)
  • Sağlık (102)
  • Teknoloji (49)
Copyright 2026 — Neler Oluyor. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant hack buy